Vágólapra másolva!
A mexikói múlt héten kezdte el a munkát új csapatánál, a vezetőség máris elégedett a hozzáállásával. Sam Michael szerint Pérez győztesekre jellemző tulajdonságokkal rendelkezik.

Sokan kételkednek abban, hogy a mindössze kétéves Forma-1-es tapasztalattal rendelkező Sergio Pérez élversenyzővé válhat a McLarennél, új csapata azonban egyelőre teljesen elégedett a mexikói munkájával. Pérezt a múlt héten mutatták be hivatalosan a McLaren központjában, majd rögtön munkához is látott, hogy a lehető legkorábban beilleszkedjen új csapatánál.

"Checo egyelőre remek srácnak tűnik" - nyilatkozta az Autosportnak a McLaren sportigazgatója, Sam Michael a Lewis Hamilton helyére szerződtetett, 22 éves versenyzőről. "Szerény, és tiszteletben tartja, mit várunk el tőle. Azzal is tisztában van, mennyit kell még tanulnia világbajnok csapattársától, Jenson Buttontól."

"Ugyanakkor nagy magabiztossággal és erős öntudattal is rendelkezik - ez minden győztes versenyzőre jellemző. Az a lényeg, hogy az ember egyensúlyban tudja tartani ezeket a tulajdonságokat, és Checóról ez elmondható" - tette hozzá Michael, akit az is lenyűgözött, hogy Pérez a csapattal való ismerkedés közben saját ötletekkel is próbálta könnyíteni az összeszokást.

"Egy versenyzőnek a saját munkamódszerére van szüksége ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki magából és a csapatból" - magyarázta. "Checo rengeteg időt töltött azzal, hogy megfigyelje a csapatunk működését, és hogy mit miért teszünk. Az okos versenyzők kíváncsiak a miértekre, és ő is így gondolkozik. Tetszik a magabiztossága és a kiegyensúlyozottsága - teljes gőzzel a tanulásra koncentrál."