Vágólapra másolva!
A szakkommentátorként dolgozó korábbi F1-es versenyző meglepődne, ha honfitársa egy nagydíjat sem tudna megnyerni az idén. Ő ugyanakkor azt javasolta vonna Hamiltonnak, hogy még maradjon a McLarennél.

A 2013-as idény egyik legizgalmasabb kérdése, hogy Lewis Hamilton mire lesz képes új csapatánál, a Mercedesnél. A 2007-ben debütáló brit eddig csak a McLaren színeiben indult Forma-1-es futamon, így hamar hozzászokhatott a sikerhez: már első idényében is a világbajnoki címért harcolt, 2008-ban pedig meg is szerezte a címet. Az elmúlt években is rendszeres tagja volt az élmezőnynek, minden szezonban legalább két futamgyőzelmet aratott.

Idén azonban új kihívás vár rá, a Mercedes ugyanis 2010 óta tartó gyári szereplése óta mindössze egy versenyt nyert meg, a konstruktőri bajnokságban pedig egyszer sem tudott a negyediknél jobb helyen végezni. A korábbi Forma-1-es versenyző, Martin Brundle ennek ellenére biztos benne, hogy Hamilton a németek autójában is a dobogó tetején ünnepelhet majd.

"Lewis kockázatot vállalt, de úgy gondolom, a Mercedes sokkal jobb lesz 2013-ban. Egyáltalán nem lepődnék meg, ha versenyt tudna nyerni" - nyilatkozta az Autosport International nevű rendezvényen Brundle, aki jelenleg a Sky Sports szakkommentátoraként dolgozik. "Sőt az lepne meg, ha egy futamgyőzelmet sem aratna 2013-ban."

Forrás: McLaren

"Lewis nagyszerű tempóra képes - ha a Mercedes ezt ki tudja használni, és megfelelő autót ad neki, ő ki tud majd préselni további két-három tizedet belőle" - tette hozzá. Bár Brundle a Mercedesnél is sikeres szereplést vár Hamiltontól, úgy gondolja, talán jobban járt volna egy McLaren-es szerződéshosszabbítással.

"Nem az én feladatom, hogy Lewis felett ítélkezzek - helyesen teszi, ha azt az utat választja, amit a legjobbnak érez" - magyarázta. "Ha én lennék a menedzsere, azt mondtam volna, kössünk egy rövidtávú szerződést a McLarennel, és majd meglátjuk, hogyan alakul a helyzet, ki hová igazol."

"Majd az idő választ ad erre a kérdésre. Abban sem voltam biztos, hogy Jenson Button jól döntött, amikor a McLarenhez igazolt - azóta kiderült, hogy mégis igaza volt. Nem szeretek találgatni, inkább megvárom, mi történik."