Vágólapra másolva!
A brit szerint hátrányba kerülhetnek azok a versenyzők, akiknek a 2014-ben életbe lépő szabályváltozások mellett kell új istállóhoz alkalmazkodniuk. Úgy véli, a V6-os turbókkal is látványos marad a Forma-1.

Jenson Button szerint 2014-ben hátrányba kerülhetnek azok a csapatok, akik az idény előtt változtatnak a versenyzőpárosukon. A mezőnynek ugyanis az új, 1,6 literes, V6-os turbómotorokhoz kell alkalmazkodnia, ezt pedig megnehezítheti, ha a mérnökök még nem tudnak gördülékenyen együtt dolgozni az új pilótával.

"Ha minden a tervek szerint alakul, én ugyanazokkal a mérnökökkel fogok dolgozni, mint előtte négy évig" - nyilatkozta Button, aki 2010-ben csatlakozott a McLarenhez, tavaly pedig több évvel meghosszabbították a szerződését. "2014-ben lényegében egy új kategóriában fogunk versenyezni. Ha továbbra is azokkal a mérnökökkel dolgozunk, akikkel már jól ismerjük egymás munkamódszerét, az valóban segít majd egy olyan időszakban, amikor minden megváltozik."

"Nagyon izgatottan várom a 2014-es szezont. Szerintem sokat számít majd, ha valaki megérti: nem csak az a fontos, mi történik a sisak felvétele után, hanem az előtte lévő munka is" - magyarázta a brit. "Ha egy csapat új versenyzőt szerződtet 2014-re, nehezen tudják majd eldönteni, milyen irányba kellene haladniuk."

Sokan attól tartanak, hogy az új, kisebb erőforrások bevezetése után a Forma-1 kevesebb élményt nyújt majd a pályákra kilátogató nézőknek, de Button szerint a sportág továbbra is vonzó marad a rajongók számára. "Mindenki arról beszél, milyen kicsi és unalmas lesz az új motor, ráadásul a hangja is szörnyű lesz. De a nyolcvanas években is szórakoztató volt a versenyzés, pedig akkor sem V10-es vagy V12-es motorokat használtak" - utalt az F1 előző turbókorszakára.