Vágólapra másolva!
Paul Hembery szerint a módosított 2013-as Pirellik fejtörést okozhatnak a mérnököknek, így könnyen lehet, hogy változhat az erősorrend a mezőny élén.

A 2012-es Forma-1-es idény rendkívül fordulatosnak bizonyult, ami részben annak köszönhető, hogy a csapatok nehezen értették meg a szokatlanul gyorsan elhasználódó Pirelli gumik viselkedését. Az idény első felében így folyamatosan változott az erősorrend, az első hét futamot - öt istálló színeiben - hét különböző versenyző nyerte meg.

Az olasz gumigyártó sportigazgatója, Paul Hembery szerint a 2013-as abroncsok is fejtörést okoznak majd a mérnököknek. "A jövőre bevetésre kerülő gumik mások lesznek, mint amiket idén használtak" - nyilatkozta az O Estado de Sao Paulónak. "Az oldalfaluk kicsit rugalmasabb lesz, ami jelentősen befolyásolja az aerodinamikai teljesítményt."

"Nem vagyok benne biztos, hogy a következő bajnokság is az ideihez hasonló eredménnyel zárul majd" - tette hozzá. "Szerintem lesznek olyan csapatok, amelyek sok időt szánnak majd a gumik új tulajdonságainak vizsgálatára. Már biztosan azon törik a fejüket, milyen hatással lesznek az abroncsok például a felfüggesztésre. A tesztek során is láthattuk, mennyire meg tudták változtatni a gumik az autó viselkedését."