Vágólapra másolva!
Bár a német jól ismeri leendő csapattársát, Button szerint meglepődik majd azon, mire képes Hamilton egy gyengébb autóban. Pérezt nem félti a McLarennél rá váró nyomástól.

Jenson Button úgy véli, Nico Rosberget érhetik meglepetések, amikor szembesül leendő csapattársa, Lewis Hamilton tempójával. Button az elmúlt három szezonban a McLarennél versenyzett együtt Hamiltonnal, aki a következő idényt már a Mercedes színeiben kezdi meg.

"Szerintem Nico egy kicsit meglepődik majd, amikor meglátja, Lewis milyen tempóra képes" - nyilatkozta Button. Szerinte Rosberget annak ellenére felkészületlenül érheti Hamilton gyorsasága, hogy gokartos korukban már versenyeztek egy csapatban. "Tudom, hogy a múltban már voltak csapattársak, de szerintem így is meglepheti Nicót, hogy Lewis milyen teljesítményt tud kihozni egy gyengébb autóból."

Button szerint Hamilton gyorsan beilleszkedik majd új csapatába, amit a Rosberggel ápolt jó viszonya is megkönnyíthet. "Úgy tudom, elég jól ismerik egymást" - mondta. "Szerintem Nico jobban ismeri Lewist, mint én. Már dolgoztak együtt, így biztosan tudják, mit várhatnak a másiktól."

A 2009-es világbajnok új csapattársát, Sergio Pérezt tapasztalatlansága ellenére nem félti a McLarennél rá váró kihívástól. Sokakat meglepett, hogy az istálló a 22 éves mexikóival próbálja pótolni Hamiltont, hiszen Pérez mindössze két F1-es idényen van túl, s bár képes kiugró eredményekre, sok hibát is vétett az elmúlt két szezonban. A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elsősorban az élcsapatoknál jellemző nyomástól félti Pérezt, de Button szerint ez nem jelent majd problémát.

"Ha az ember jó valamiben, és ezt is gondolja magáról, akkor annyira nem érzi ezt a nyomást - még egy McLarenhez hasonló, versenyképes csapatban sem" - magyarázta. "Igaz, hogy itt nagyobb nyomás lesz rajta, de szerintem nem fogja érezni."

Button annak sem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy Pérez az utolsó hat sauberes versenyén egyetlen pontot sem szerzett. "Szerintem túl nagy volt rajta a nyomás, főleg a sajtó részéről" - vélekedett. "Hagynunk kell, hogy nyugodtan végezze a dolgát. A téli szünetben végzett munka fontos lesz számára, utána pedig meglátjuk, mire lesz képes. Úgy vélem, már bizonyította, hogy gyors versenyző, és az autó viselkedését is képes megérteni."