Vágólapra másolva!
A mexikói úgy érzi, a Forma-1 legjobb csapatához szerződött, ezért az idény elejétől a futamgyőzelmekért száll harcba. Azt állítja, az év végi eredménytelenségének semmi köze a McLaren-es szerződéshez.

Bár Sergio Pérez eddigi pályafutása során még futamgyőzelmet sem aratott, biztos benne, hogy a 2013-as idénynek a világbajnokság egyik esélyeseként vághat neki. Az elmúlt két idényt a Saubernél töltő mexikói jövőre Lewis Hamiltont váltja a McLarennél, de nem ijed meg a nehéznek tűnő kihívástól.

"Az a célom, hogy már 2013-ban megnyerjem a világbajnokságot" - jelentette ki a 22 éves Pérez, aki teljesen reálisnak érzi a célkitűzést. "A legjobb csapathoz szerződtem, a legjobb csapat pedig általában nyerni szokott. Idén sok gondjuk volt a megbízhatósággal, de ha ezt megoldják, akkor készen állnak arra, hogy a bajnoki címért harcoljanak."

"Szerintem reális, amit mondok - az istálló képes arra, hogy nagyon erős autót építsen. Magasra kell helyeznünk a lécet: a McLaren az összes futamot meg akarja nyerni" - folytatta Pérez, aki az idei szezonban több futamon is remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, három dobogós helyezést is szerzett. "Egy versenyző folyamatosan kihívásokat keres, és szerintem ez egy nagyon jó kihívás. A Forma-1, sőt a világ legjobb csapatához szerződtem."

Forrás: Sauber

Pérez tisztában van vele, hogy minden futamon a lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtania, már az első futamon a győzelemért száll harcba. Ahhoz azonban, hogy felvegye a versenyt leendő csapattársával, Jenson Buttonnal, a tavalyinál kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtania. A 2012-es idény utolsó hat futamán ugyanis egyetlen pontot sem szerzett - a sikertelensége pont azután kezdődött, hogy a McLaren bejelentette a leigazolását. Pérez azonban tagadja, hogy az új szerződés hatással lett volna a teljesítményére.

"A Forma-1-ben mindenki szeret különféle történeteket kitalálni" - mondta az őt ért bírálatokról. A sajtóban többször felmerült, hogy Pérez azért nyújthat gyengébb teljesítményt, mert a Saubernél már nem érez elég motivációt. "Folyamatosan a szerződésemmel hozzák ezt kapcsolatba, pedig semmi köze hozzá. Profi versenyző vagyok, és lojális ember is."

"Nagyon hálás vagyok a Saubernek, és a szerződésem aláírása után is motivált maradtam. Mindent beleadtam, ugyanúgy, mint az első tizenöt versenyen."