Vágólapra másolva!
Úgy érzi, a fejlesztésekhez nagyobb mértékben képes hozzájárulni, mint a versenyzők többsége. Sokat tanult Hamiltontól.

Jenson Button úgy véli, felkészült rá, hogy a stafétabotot a Mercedeshez távozó Lewis Hamiltontól átvéve előlépjen a McLaren vezéregyéniségévé. "Mindenképpen" - jelentette ki. "Nem ez lesz az első alkalom, hogy ilyen lehetőséget kapok. A BAR-nál haosnló helyzetbe kerültem, amikor Jacques (Villeneuve) távozott. Nekem kellett irányítanom a csapatot, és ezt most is nagyon várom. Belőlem éppen ez hozza ki a maximumot. Tényleg képes vagyok magam köré építeni egy csapatot, és a nekem megfelelő irányba terelni a fejlesztéseket."

Button kiemelte, hogy ez az ő vezetési stílusa mellett különösen fontos, mert "ha az autó nem passzol hozzám, sokkal inkább küszködök vele, mint a legtöbben."

"Olyan autóra van szükségem, amit magamhoz tudok igazítani, s amelyben kényelmesen érzem magam. Ha kiegyensúlyozatlannak érzem, egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni."

"Ezért testhezállóvá kell alakítanom, mert ha viszont olyan, akkor szerintem senki nem képes jobb munkát végezni, mint én."

Button 2010-ben és 2012-ben kikapott Hamiltontól, 2011-ben viszont legyőzte őt az összetettben. Úgy érzi, kölcsönösen sokat tanultak egymástól. "Lewis borzasztóan gyors, kétségkívül olyan köridőre képes, mint nagyon kevesen, ahogy azonban mindannyian tudjuk, a Forma-1 nem egyetlen mért körről szól. A pontokat a versenyen osztják" - mutatott rá.

"A tempó szempontjából természetesen kemény csapattárs volt, ugyanakkor viszont jó volt együtt dolgozni vele az autó fejlesztésén. Szerintem idén ő is sokat tanult arról, hogy a gumikra vigyázni kell, nem egyetlen körről van szó."

Hamilton a Sky Sportsnak azt mondta, legalább fél évig fog tartani, mielőtt a jelenléte érezteti a hatását a Mercedesnél. "Úgy tűnik, Brazíliában 1,1 másodperc volt a hátrányuk, tehát meredek hegyet kell megmásznunk" - ismerte el. "De nem hiszem, hogy ez lehetetlen. A csapatban óriási potenciál rejlik, ezért szerződtem hozzájuk."

"Nem rövidtávon gondolkodom. Először is, februárig nem ülhetek be az autóba, ezért onnantól számítva legalább hat hónapig nem tudok majd kellően beleszólni semmibe. Szerintem 2014 lesz a legfontosabb - vagy legerősebb - idényünk, de nem látok rá okot, hogy addig ne tudjunk szerezni néhány dobogós helyezést. Ha pedig jövőre aratnánk néhány futamgyőzelmet, az nagy-nagy siker lenne."