Vágólapra másolva!
Bár a versenyző számít rá, hogy első évében valószínűleg kevés sikerélménye lesz új csapatánál, Brawn kijelentette, a Mercedes mindent megtesz azért, hogy Hamilton és Nico Rosberg az élmezőnyben harcolhasson. Szerinte Hamilton a szíve mélyén a győzelmeket tűzi ki célul.

Lewis Hamilton hat idény után elhagyja a McLarent, amellyel egy bajnoki címet és huszonegy győzelmet szerzett. Következő csapata a Mercedes lesz, azonban az istálló 2012-es formája kétségessé teszi, hogy jövőre meg tudja közelíteni a McLarennel aratott sikereit.

"Nem tudom, mikor lesz legközelebb olyan jó autóm, mint a mostani, ezért bízom benne, hogy ki tudom használni a lehetőséget (a győzelemre)" - nyilatkozta Hamilton még a szezonzáró előtt. Mindazonáltal többször hangsúlyozta, tisztában van a kihívással, és nem bánta meg a döntését az átigazolásról.

A Mercedest irányító Ross Brawn szerint a brit versenyző hiába készült fel az esetleges kudarcokra, gondolatban úgyis mindig a győzelmekre tör. "Biztos vagyok benne, hogy a szíve mélyén nyerni akar, pole pozíciókat akar szerezni. Ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy milyen utat kell bejárnunk" - mondta az Autosportnak. "Magától értetődően kőkeményen dolgozunk, hogy lehetőséget adjunk neki és Nicónak a győzelmekre és a pole pozíciókra. Ez a célunk."

A csapat idén megszerezte első győzelmét, azonban ez még a bajnokság elején történt, és azóta jelentősen visszaesett a teljesítményük - volt egy öt versenyes periódusuk is, amikor egyetlen pontot sem gyűjtöttek. Brawn elismerte, muszáj fejlődniük.

"Természetes fontos, hogy javítsunk a jelenlegi helyzetünkön. Meg fogjuk próbálni, még akkor is, ha jövőre esetleg nem sikerült teljesítenünk az összes kitűzött célunkat" - közölte. "Szeretném hinni, hogy jövőre sikerül megvalósítani közülük párat."

A csapatfőnök azt sem tartja akadálynak, hogy a McLarennel kötött szerződése értelmében Hamilton 2012. december 31-ig nem vehet részt technikai jellegű megbeszéléseken a Mercedesnél. A wokingiakat irányító Martin Whitmarsh ugyanakkor engedélyezte a pilótának, hogy elkezdjen ismerkedni új csapatának tagjaival.