Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali csapatfőnök alig várja, hogy a zsinórban harmadik versenyzői és konstruktőri bajnoki címét behúzó Red Bullnál is megtapasztalják, milyen érzés elbukni a küzdelmet a szezon végén.

A Red Bull 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben úgy nyerte meg a konstruktőri küzdelmet, hogy közben Sebastian Vettel elhódította az egyéni bajnoki címet is, ebből kétszer az utolsó futamon a ferraris Fernando Alonso kárára.

A maranellóiak csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy nyilatkozott, hogy bár természetesen csalódást éreznek, büszkék rá, hogy egy gyengébb autóval is végig harcban álltak. Reményei szerint hamarosan visszavághatnak. "Ilyen a sport, és fájdalmat okoz nekünk, hogy a Red Bull ünnepelhet" - mondta a brazíliai szezonzárót követően. "Várom azt a pillanatot, amikor remélhetőleg fordított lesz a felállás, és jobban át fogják érezni, milyen keserű hangulatban vagyunk most." A Ferrarinál egyúttal nem győzték dicsérni az erőn felül teljesítő Alonso munkáját.

Domenicali külön kiemelte, hogy a csapatok pontversenyében megelőzték a gyorsabb, ám sebezhetőbb autóval rendelkező ősi riválisukat. "A McLarené volt a legjobb autó a bajnokság elején, és talán a végén is" - közölte. "A bajnokság megnyeréséhez a legerősebb autóra, megbízhatóságra, csapatra, stratégiára és egyéb tényezőre van szükség. És a McLaren csak harmadik lett. Erre muszáj emlékeznünk."

"Tudjuk, hogy bizonyos területeken jó alapunk van, és muszáj fejlesztenünk azon, ami a gyengeségünk. Ilyen felfogásban kell dolgoznunk."

A Ferrarinak elsősorban a halovány időmérős teljesítmény okozott nehézségeket az idén, de a fejlesztéseik is a kelleténél alacsonyabb hatásfokkal váltak be.