Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a Mercedes szezonvégi bukdácsolását látva sem bánta meg, hogy aláírt a csapathoz, de tudja: nagy kihívás vár rá. Jenson Button szerint a távozása óriási veszteség a McLaren számára.

A Mercedeshez átigazoló Lewis Hamilton azt állítja, nem aggasztja jövőbeli csapata idei teljesítménye, és továbbra sem bánta meg, hogy egy olyan gárdához írt alá, amely eddig mindössze egyetlen futamgyőzelmet aratott.

A Mercedest az elmúlt három évben már sokszor kiáltották ki az aktuális szezon, vagy éppen egy-egy verseny titkos esélyesének, eddig azonban csak nagyon ritkán sikerült meglepetést okozniuk. Ráadásul a csapat teljesítménye az idény végéhez közeledve meglehetősen aggasztó: az elmúlt négy versenyen mindössze egyszer szereztek pontot.

"Nagyon elégedett vagyok a döntésemmel" - szögezte le Hamilton Abu-Dzabiban a Mercedes gyenge formáját firtató kérdésre. "Ezt nem befolyásolja az sem, ami éppen velük történik."

"Az emberek néha letérnek a helyes útról. Még velünk is megtörtént, hogy szenvedtünk a múltban, és nem szereztünk pontokat" - tette hozzá a brit, aki állítja, nem csak most döbbent rá az előtte álló kihívás nagyságára. "Már korábban is tudtam, hogy mekkora feladat vár rám."

Hamilton a 2007-es F1-es debütálása óta a McLaren színeiben versenyez, amely valójában már gyerekkora óta egyengette a pályafutását. Jenson Button szerint ezért a csapatnak nagy érvágás lesz a 2008-as világbajnok távozása.

"Nagy veszteség, de hát a dolgok változnak" - mondta Button, aki három évet húzott le Hamilton mellett. "A csapat egy nagyon gyors versenyzőt veszít el, aki rengeteget ért el velük - és ő az utolsó, aki világbajnokságot nyert nekik."

Button, aki már számos csapatnál megfordult F1-es pályafutása során, nem félti az első csapatváltására készülő Hamiltont. "Az első év egy új csapattal kicsit trükkös lesz, de ez is egy új tapasztalat Lewis számára. Biztos vagyok benne, hogy izgatottan várja" - tette hozzá.

Hamilton mellett Button számára is kihívásokat tartogathat a 2013-as év, a McLarenhez érkező Sergio Pérez ugyanis már jövőre a vb-címre pályázik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!