Vágólapra másolva!
Paul di Resta vitatja, hogy Hülkenberg helyesen döntött-e, amikor elfogadta a Sauber ajánlatát, mert szerinte a Force Indiára várhat szebb jövő. A német versenyző ugyanakkor bízik a saját megérzésében.

Harmadik Forma-1-es szezonját a harmadik csapattal fogja megkezdeni Nico Hülkenberg, aki a Williamsnél történő 2010-es bemutatkozása után a Force Indiánál kapott munkát tartalékpilótaként, majd az idei évtől versenyzőként. Jövőre azonban már a Saubernél folytatja a karrierjét, miután tegnap bejelentették a leigazolását.

A Force India másik pilótája, Paul di Resta megkérdőjelezi a német döntésének helyességét. "Meglep, hogy Nico távozik a csapattól egy közvetlen riválishoz. Hogy őszinte legyek, ezt nem látom előrelépésnek. Ugyanilyen helyzetben marad" - mondta az Autosportnak. "Úgy vélem, hosszabb távon a mi csapatunk jövőképe a jobb. A Saubernek voltak kiemelkedő eredményei, nem tagadom, azonban mi sokkal egyenletesebben teljesítünk."

Ezt egyébként alátámasztja, hogy a nyári szünet óta a Sauber versenyzői ugyan szereztek egy-egy dobogós eredményt, mégis elmaradtak a Force India párosának ponttermelékenységétől, akik közül legalább az egyik tag mindig pontot szerzett.

A 25 éves Hülkenberg elismerte, hogy sok mindent kellett mérlegelnie, ám ő a Saubert találta a jobb választásnak. "Nem volt könnyű döntés. Úgy gondolom, a Sauber kiválóan fejlődött az elmúlt években, főleg az idén" - nyilatkozta. "Elég erősek voltak a dobogóra kerüléshez, csak nagyon kicsivel maradtak le a győzelemről. Ezért döntöttem mellettük." Közben azt is elismerte, hogy a Ferrari is felvette vele a kapcsolatot - a maranellóiak végül úgy döntöttek, megtartják Felipe Massát 2013-ra.

Forrás: Force India

Hülkenberg megüresedő helye az egyik legvonzóbb célpont lehet a még szerződés nélkül álló versenyzőknek, Kamui Kobajasi, Sébastien Buemi, Adrian Sutil is esélyes lehet rá. Csakúgy, mint Jaime Alguersuari, aki a Pirelli idei tesztpilótájaként értékes tudással gazdagodott, ami előnybe hozza őt a tárgyalásoknál.

"Otthon van egy kis jegyzettömböm, benne az összes jövő évi titokkal" - közölte az El Confidencial című spanyol lappal. "Tizenegy nagydíjjal egyenértékű távot vezettem le idén, több száz szett gumit próbáltam ki. Ezáltal nagyon jól megértettem a viselkedésüket a különböző hőmérsékleti tartományokban, kiismertem velük a balanszot, valamint a tartósságukat."

A Pirelli tesztpilótái közül korábban Nick Heidfeldnek és Pedro de la Rosának is sikerült visszatérnie a Forma-1-be.