Vágólapra másolva!
Az indiai első edzésnap után a McLaren pilótái az erős versenytempóban bíznak, Lewis Hamilton szerint a pole megszerzése viszont kemény dió lesz. Jenson Button váltóprobléma miatt volt kénytelen hamarabb befejezni a délutáni edzést.

Bár a pénteki edzésnapot a Red Bull uralta Indiában, a McLaren versenyzői optimistán várják a folytatást. "Meglehetősen pozitív napot zártunk - legalábbis ami a garázsnak ezt az oldalát illeti. Az autót elég jónak éreztem, de nem volt könnyű minden körben kihozni a legjobbat az abroncsokból" - mondta Lewis Hamilton, aki főleg a gumik lassú kopását és a hosszú etapos tempót találta bíztatónak.

A garázs másik oldalán nem telt problémamentesen a nap, ráadásul Jenson Button egy műszaki probléma miatt a délutáni gyakorlást sem tudta befejezni.

"Az első edzésen a köridőink rendben voltak, de a másodikon már nem igazán sikerült működésre bírnunk a lágy (gumikat) - ennek talán a hőmérséklet volt az oka. Aztán a délutáni hosszú etapom alatt váltási problémát tapasztaltam. A csapat jelenleg is vizsgálja az ügyet, remélhetőleg holnapra megoldjuk majd" - magyarázta a versenyző, aki szintén bíztatónak találja Hamilton hosszú etapos tempóját.

Azzal mindketten tisztában vannak, hogy a McLaren a versenyen lehet inkább előnyben, ennek ellenére reménykednek a jó kvalifikációban. "Szerencsére ez a pálya kedvez az előzéseknek, de a célunk nyilvánvalóan az, hogy a lehető legelőrébb kvalifikáljuk magunkat" - szögezte le Button, aki a gumikat okolja a McLaren gyenge egykörös tempójáért.

Hamilton ugyanakkor úgy érzi, jelenleg a második rajtsort vehetik célba, "de ha a pole-t akarjuk megszerezni, nagyon keményen kell dolgoznunk a fejlesztéseken holnapig."

"Remélem, hogy a Red Bullok az időmérős tempójukat próbálták javítani, és kevesebb üzemanyaggal futottak" - mondta, arra utalva, hogy a második edzésen majdnem egy másodpercet kaptak a Sebastian Vettel-Mark Webber párostól. "Ha nem ezt tették, bajban vagyunk. Úgyhogy remélem, igazam van."