Vágólapra másolva!
A német bevallotta, 2010-es visszatérésétől azt várta, hogy harcba szállhat a nyolcadik világbajnoki címéért. A Brazil Nagydíjon szép búcsút remél.

Egyértelműen csalódással ér véget Michael Schumacher Forma-1-es pályafutásának második szakasza: miután hároméves kihagyás után, 2010-ben visszatért a mezőnybe a Mercedesszel, meg sem tudta közelíteni korábbi sikereit. Három szezon alatt egyetlen dobogós helyezést szerzett, csapattársa, Nico Rosberg pedig az esetek többségében gyorsabbnak bizonyult nála. Schumacher számára azért is különösen fájó az elmúlt három év eredménytelensége, mert arra számított, hogy visszatérése után nyolcadszor is elhódíthatja a világbajnoki címet.

"Azt hittem, két év elég lesz ahhoz, hogy megszerezzem a bajnoki címet" - ismerte el az RTL-nek adott nyilatkozatában. A német joggal remélt nagyobb sikereket a Mercedesnél, hiszen az istálló elődje 2009-ben (Brawn GP néven) megnyerte a bajnokságot, a csapatfőnök pedig az a Ross Brawn, aki korábban hosszú évekig dolgozott együtt Schumacherrel a Benettonnál és a Ferrarinál.

"Egy olyan csapathoz szerződtem, amely épp megnyerte a világbajnokságot, ráadásul nagy névként, Mercedesként folytatták. Azt hittem, ha összerakjuk a megfelelő tényezőket, előrelendíthetjük a csapatot, ez azonban nem sikerült" - mondta Schumacher, aki 2010-ben a 9., egy évvel később pedig a 8. helyen végzett a bajnokságban. Bár idén jobb formában vezet, sorozatos versenyzői és műszaki hibák miatt csak a tabella 14. helyén áll.

Amikor Schumacher 2006 végén először visszavonult, az utolsó futamig harcban állt a világbajnoki címért Fernando Alonsóval, s bár az idényzáró Brazil Nagydíjon fantasztikus versenyt futott, végül alulmaradt a spanyollal szemben. Idén nem lesz ekkora tétje a (szintén Interlagosban futott) utolsó versenyének, ennek ellenére bízik benne, hogy szép eredménnyel búcsúzhat. "Nagyon különlegessé válna az a futam, ha kedvezően alakulna számomra" - ismerte el a német, aki titkon talán abban reménykedik, hogy az utolsó négy nagydíj valamelyikén sikerül megszereznie pályafutása 92. győzelmét.