Vágólapra másolva!
A héten újabb Twitter-botrány tört ki Hamilton miatt, de a csapattársak rendezték a félreértést. Button már csak a konstruktőri vb-re koncentrál.

A McLaren versenyzői között nincs harag, miután Lewis Hamilton a héten újabb botrányba keveredett a Twitteren, ezúttal csapattársa kapcsán. Úgy látta, miután kiderült, hogy a szezon végén elhagyja a McLarent, Jenson Button törölte magát a követői közül, ezért mérgében meggondolatlanul azt írta, hogy több tiszteletet várt volna tőle. Később azonban kiderült, hogy félreértésről volt szó, mert Button valójában soha nem is követte őt.

Hamilton ezzel maga alatt vághatta a fát, hiszen amióta bejelentették a Mercedesszel kötött szerződését, eleve valószínűtlen volt, hogy Button segíteni fogja a világbajnoki küzdelemben, de csapattársa megrágalmazásával még tovább rontotta az esélyeit.

Jeongamban Hamilton elismerte, hogy tévedett. "Felteszem a kezeimet. Hibáztam" - mondta. "Bárkivel előfordul. Az ember néha olyasmit mond a pillanat hevében, amit nem gondol igazán komolyan. Most már nem tehetek semmit. Elnézést kértem. Ennyi. Előre kell néznünk."

"Bocsánatot kértem tőle. Telefonon nem értem el, mert vasárnap sokáig programja volt, de aztán válaszolt, és találkoztunk."

A kérdésre, hogy meglepődött-e Hamilton gyanúsítgatásán, Button azt felelte: "Mindenkinek lehet véleménye... Számomra már az is elképesztő, hogy erről beszélgetünk itt. Lewis megkeresett és elnézést kért, aminek örültem."

Forrás: AFP

Button ugyanakkor megjegyezte, hogy az egyéni összetettben, ahol a lemaradása 42 pont, Hamiltonnak - akit Szuzukában sem engedett maga elé - már túl nagy a hátránya. A konstruktőri vb-címet viszont elérhetőnek tartja a McLarennel. "41 pontot kellene behoznunk, ami egyáltalán nem vészes" - jelentette ki. "Ezért a konstruktőri bajnokságban még nagyon is zajlik a küzdelem. A futamgyőzelem marad a célom, de a versenyek után az autóból kiszállva már a konstruktőri pontállást fogom először megnézni."

"Az egyéni vb-re csak nagyon halvány esélyünk van. Ha összejön, hát összejön. Izgulni nem fogok miatta."