Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton távozása után Jenson Button arra törekszik, hogy saját csapatává tegye a McLarent. Úgy véli, Sergio Pérez mellett a jövőben több pole pozíciót szerezhet.

Miután Lewis Hamilton bejelentette, hogy 2013-tól a Mercedesnél folytatja a pályafutását, Jenson Button mindent megtesz azért, hogy első számú pilótává váljon a McLarennél. Button a harmadik idényét tölti a brit istállónál, s bár gyakran képes megszorongatni csapattársát, az esetek többségében Hamilton bizonyul gyorsabbnak. A 2009-es világbajnok jövőre arra törekszik majd, hogy ne csak a pályán, hanem azon kívül is előnyt harcoljon ki új csapattársával, Sergio Pérezzel szemben.

Button szerint a Forma-1-ben minden versenyző azt szeretné, ha maga köré tudná építeni a csapatot, ehhez azonban jó diplomáciai érzékkel kel rendelkezniük. Példaként Fernando Alonsót említette, aki az elmúlt három évben egyre nagyobb befolyást szerzett a Ferrarinál. "Kívülről talán nem így tűnik, de sok okos ember dolgozik a Forma-1-ben" - nyilatkozta Button a brazil Lance napilapnak. "Fernando is közéjük tartozik."

"Az intelligenciáját felhasználva építette maga köré a csapatot. Mindannyian erre törekszünk - az előző csapatomnál nekem is sikerült ezt elérnem, most pedig a McLarennél is hasonló helyzet alakulhat ki" - folytatta Button, aki korábban hét évig versenyzett az előbb BAR, majd Honda, végül Brawn GP néven ismert csapatnál, 2009-ben pedig a világbajnoki címet is sikerült megszereznie.

Button úgy érzi, jövőre könnyebben érhet el kimagasló eredményeket, hiszen ebben sokszor Hamilton gyorsasága akadályozta meg őt. "Legalább eggyel kevesebb ember lesz előttem. Az idei szezonban jó volt a versenytempóm, de szombaton legfeljebb a második hely bizonyult elérhetőnek számomra" - mondta. "Jövőre akár első is lehetek. A versenytempóm az erősségem - nem hiszem, hogy ebben a tekintetben van jobb pilóta a mezőnyben."