Vágólapra másolva!
A csapatnál az első edzésnap alapján bíznak benne, hogy erősek lesznek Szuzukában. A Red Bullt tartják a legveszélyesebb ellenfelüknek.

A McLarennél remélik, hogy a hétvégi Japán Nagydíjon ismét a győzelemért harcolhatnak majd, bár a pénteki szabadedzések alapján tudják, hogy a Red Bull kemény ellenfél lesz számukra.

Jenson Button és Lewis Hamilton az első szabadedzést könnyedén megnyerte, a másodikon viszont alulmaradt Mark Webberrel szemben. "Éjjel, a holnapi edzések előtt szokás szerint finomhangolni fogjuk az autónkat, de úgy tűnik, nagyon szoros lesz a küzdelmünk a Red Bull-lal" - mondta Hamilton. "Jól érzem magam az autónkban - még soha nem ment ilyen remekül ezen a pályán -, és azt hiszem, egy optimális körrel ugyanolyan időt tudtam volna futni, mint Mark. A holnapi időmérő borzasztóan szoros lesz."

A szezon végén a Mercedeshez távozó brit, aki Szuzukában felszabadultnak tűnt, hozzátette, hogy a lendületes pálya nem ejt foglyokat. "Óvatosnak kell lennünk" - figyelmeztetett. "Ma láttuk, hogy a Spoonban sokan hibáztak. Elég egy kerékkel rámenni a poros részre, és máris elveszítjük az irányítást."

A tavalyi Japán Nagydíjat megnyerő Button délután 8 tizedmásodperccel elmaradt Webbertől, de úgy vélte, ennek csupán az volt az oka, hogy tévútra ment a beállításokkal. "A második szabadedzésen nem tettem meg túl sok kört: a balansz nem volt az igazi, és tudtuk, hogy az elvégzett változtatásokat majd csak utána tudjuk visszacsinálni, ezért nem volt értelme több időt a pályán töltenem" - magyarázta.

Forrás: McLaren

"Azt már azonban tudjuk, hogy a holnapi harmadik szabadedzésre mivel javíthatunk az autón, és ez a legfontosabb. Délelőtt jónak tűnt, ezért vissza fogunk térni azokhoz a beállításokhoz, néhány apró módosítással. Az autónk összességében jól működik itt. Az időmérőn nagyon kiélezett lesz a küzdelem, de szerintem lesz esélyünk."

A McLaren délelőtt az új alkatrészek teljesítményének kiértékelésével, délután pedig a különféle beállítási lehetőségek összehasonlításával töltötte az edzést. A másodikon, amikor Hamilton a hosszú etapját átlagosan 4 tizedmásodperccel lassabban teljesítette, mint Sebastian Vettel, az autóján nem volt rajta az új oldalsó toldalékszárny és splitter.