Vágólapra másolva!
A csapatnál elismerik, ha újra hibáznak, esélytelenek lesznek a világbajnoki címre. Button szerint már egyébként is csak Vettel foghatja be Alonsót.

Miután Lewis Hamilton egy váltóhiba miatt az élről adta fel a vasárnapi Szingapúri Nagydíjat, s ezzel a hátránya az összetettben 52 pontra nőtt, a McLarennél elismerték, hogy nem eshetnek ki több versenyről, ha életben akarják tartani máris halovány világbajnoki reményeiket.

Úgy tűnik, mostanra stabilan a McLaren lett a mezőny leggyorsabb autója, hiszen az utóbbi négy futamra már ők szerezték meg a pole pozíciót. Ezt háromszor győzelemre is váltották, és Hamilton a Marina Bay-ben 37-ről 24 pontra tudta volna lefaragni a lemaradását a tabellavezető Fernando Alonsóhoz képest, ha nem esik ki. "Tűrhetően gyors autónk van, de szeretném, ha több versenyt nem adnánk fel a szezon végéig" - jelentette ki a csapafőnök, Martin Whitmarsh. "Gondoskodnunk kell róla, hogy Lewis a fennmaradó hat alkalommal gond nélkül eljusson a célig. Amennyiben így lesz, a tempónkat elnézve még megszerezhetjük a címet."

Whitmarsh hangsúlyozta, hogy a McLaren nem adja fel a harcot, és megjegyezte, hogy Hamilton méltósággal viselte a szingapúri csapást. "Lewis nagyon erős volt, és támogatásáról biztosította a csapatot" - mondta. "Természetesen csalódottak vagyunk, de továbbra is jó helyzetben van. Még hat forduló maradt, tehát akár 150 pontot is gyűjthet; ha ezt mind össze tudjuk kaparni számára, övé lehet a vb-cím."

Hamilton állítólagos szerződéséről a Mercedesszel már hetek óta pletykálnak, Bernie Ecclestone azonban elképzelhetőnek tartja, hogy a brit versenyző a McLaren feltámadásának hatására változtatott a tervein. "Nem hiszem, hogy pillanatnyilag tudja, mit akar csinálni" - mondta róla Ecclestone. "Az utóbbi két-három futamon remekül ment. Nem tudom, hogy előtte miért volt dühös, de az biztos, hogy eldöntötte: mindenképpen elhagyja a csapatot. Már azt is kiválasztotta, hogy hol fogja folytatni. Fogalmam sincs, hogy azóta meggondolta-e magát."

Noha annak idején Ecclestone indította el a Michael Schumacher távozásáról szóló híresztelést azzal a megjegyzésével, hogy sajnálja: a német nem győztesként vonul vissza, most azt állítja, félreértelmezték a szavait. "Csak úgy értettem, hogy utálnám elveszíteni Schumachert. Egyszerűen megkérdeztek, hogy hiányozna-e nekem, és én igennel feleltem" - magyarázta. "Beszéltem vele, és őszintén azt mondta, hogy még nem döntött a jövőjéről. Márpedig nekem elárulná."

Hamilton alighanem szívesebben maradna a McLarennél, ha reális esélye lenne a vb-címre, csapattársa, Jenson Button azonban úgy látja, valójában már csak a 29 pontos hátrányban lévő Sebastian Vettelnek maradt esélye befogni Alonsót. Vettelnek két éve még nagyobb, 31 pontos lemaradása volt hat fordulóval a szezon vége előtt, mégis ő lett a világbajnok.

"Már mindenkinek nehéz lenne utolérnie (Alonsót), kivéve Sebet" - nyilatkozta Button a BBC-nek. "A küzdelem kettejük között fog eldőlni, bár egy kis esélye még sok versenyzőnek maradt. Mindannyian ezt próbáljuk meg kihasználni."