Vágólapra másolva!
A Pirelli Robert Kubica szerződtetését fontolgatja a 2013-as tesztpilótai állásra, ami a ralibalesetből lábadozó lengyel Forma-1-es visszatérésének első állomása lehet. A fizikuma még kérdéses.

Bár Robert Kubica még csak két hete tért vissza az aktív versenyzéshez egy olaszországi ralin, jövőre akár meg is teheti az első lépést a Forma-1 felé vezető úton. A Pirelli ugyanis azt fontolgatja, hogy tesztpilótai állást ajánl a lengyelnek, aki az F1-es visszatérésen gőzerővel munkálkodó Jaime Alguersuarit váltaná.

Az olasz gumigyár sportprogramját igazgató Paul Hembery elmondta, konkrétumokról még nincs szó, a lehetőség azonban felmerült. "Már egy ideje nem beszéltem Roberttel, de dolgozunk néhány projekten, amiben ő is részt vehet, így ez is egy alternatíva" - jelentette ki, bár Kubica a héten maga is elismerte, hogy a karja egyelőre nem elég erős egy formaautó vezetéséhez.

"Nem tudom, hogy jelenleg képes lenne-e rá. De ő olyan típus, hogy ha fizikailag képes újra formába jönni, egy velünk eltöltött év talán jó helyzetbe hozná a 2014-es visszatéréshez. Csodálatos lenne, ha ez sikerülne" - tette hozzá Hembery. A lengyel egyébként nemrég maga is ezt a dátumot jelölte meg lehetséges visszatérése kapcsán.

A döntés azért is logikus lenne, mert a Pirelli jelenleg a Renault 2010-es autóját használja a teszteléshez - vagyis azt, amivel Kubica utoljára versenyzett ralibalesete előtt.

"Továbbra is szeretnénk segíteni a versenyzőket az Forma-1-be való úton. Egy F1-es versenyzőülés után a Pirelli tesztpilótai állása a legjobb lehetőség a világon" - mutatott rá Hembery. A jelenlegi mezőnyből átmenetileg Romain Grosjean és Pedro de la Rosa is a Pirellinél helyezkedett el visszatérése előtt, és az [origo] F1hírek értesülései szerint Alguersuari már több csapattal tárgyal, mivel a gumikról szerzett tapasztalatait mindenhol hasznosítani tudná.