Vágólapra másolva!
A továbbra is kirobbanó formában lévő brit tartott Vetteltől, de a szingapúri időmérőn senki nem tudta veszélyeztetni az elsőségét. Button nem volt elégedett az autójával.

Lewis Hamilton Szingapúrban is bebizonyította, hogy a jövőjét övező találgatások nem befolyásolják a pályán nyújtott teljesítményét: a legutóbbi négy időmérőből immár a harmadik pole pozícióját szerezte meg, és minden esélye megvan arra, hogy a vasárnapi futam után - a mezőnyből egyedüliként - négy futamgyőzelem álljon a neve mellett. A McLaren 153. pole-ját ráadásul szinte napra pontosan 40 évvel azután szerezte, hogy az istálló Peter Revson révén elkönyvelhette fennállása első rajtelsőségét.

Az időmérő előtt arra lehetett számítani, hogy Hamilton Sebastian Vettellel vív majd szoros csatát az első helyért. A mindhárom szabadedzést megnyerő német még a Q2-ben is meggyőző tempót diktált, az utolsó szakaszban azonban nem tudott javítani, és több mint fél másodperces hátránnyal a harmadik helyen végzett. "Nem igazán tudtuk, mire leszünk képesek a többiek ellen, ráadásul Sebastian hihetetlenül gyors volt az edzéseken. Nem tudom, mi történhetett vele az időmérő végén" - nyilatkozta Hamilton, aki a Q1-ben mutatott teljesítményével nem volt elégedett.

"Az első néhány köröm elég gyengén sikerült a lágy gumikon - nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy legalább egy kört sikerült összehoznom rajtuk, így nem kellett egy újabb szettet elhasználnom" - árulta el. "A Q3-ban, a szuperlágyakon viszont nagyszerű kört futottam, teljesen elégedett vagyok vele. Nem hiszem, hogy ennél sokkal gyorsabb lehettem volna."

Forrás: AFP

A második helyen közel 5 tizedes lemaradással az a Pastor Maldonado végzett, aki az elmúlt két szezonban többször összetűzésbe került Hamiltonnal: idén az Európai Nagydíjon akadtak össze, az ütközés a brit kiesését okozta. Hamilton ennek ellenére azt állítja, örül a venezuelai sikerének, és reméli, ezúttal semmilyen incidensre nem kerül sor. "Nem akarok az útjába kerülni, és remélem, ő sem az enyémbe" - mondta. "Bizonyára tudatában van annak, hogy világbajnoki esélyesek veszik körül, és arra fog törekedni, hogy pontokat szerezzen a csapatának."

Jenson Button nem tudta tartani a lépést csapattársával, majdnem 6 tizedet kapott tőle, a negyedik helyre azonban ez a köridő is elég volt. "Elég nehéz dolgom volt ma. Nem voltam teljesen elégedett az autómmal, a hátulját nehéz volt kordában tartanom, és a gumikat sem sikerült kímélnem" - magyarázta, majd hozzátette, a verseny után azért szeretne felállni a dobogóra. "Ezen a pályán legalább lehet előzni. A negyedik helyről rajtolva a legjobb helyezésben, a győzelemben kellene reménykednem, de az időmérőn egyszerűen nem volt elég jó a tempóm. Remélem, a versenyen jobb lesz a helyzet."