Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzői elégedettek a monzai időmérőn elért eredménnyel, és pontszerzésben reménykednek vasárnap. Ráadásul mindketten jól jártak Paul di Resta büntetésével.

Bár a hétvége előtt úgy tűnt, hogy a Mercedes lehet az extrém gyors monzai pálya titkos esélyese, Michael Schumacher végül csak az 5. helyet szerezte meg az időmérőn Nico Rosberg (7.) előtt. A hétszeres világbajnok ezzel maga javára billentette a mérleget a csapaton belüli időmérős eredmények tekintetében, és vasárnap ő lesz a legjobb helyről rajtoló német a rajtrácson.

Paul di Resta büntetésének köszönhetően ráadásul mindketten előrelépnek egy helyet, ami Schumacher szerint különösen jó hír. " A tény, hogy a negyedik helyről indulok, szintén egy kis pozitívum, mivel itt talán a páros számú rajtpozíciók a jobbak" - vélekedett.

"Azt hiszem, elégedettek lehetünk az időmérőn elért eredménnyel, mivel a hétvége során végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Az autónknak egyértelműen jobban fekszik ez a pálya, mint az előző néhány, bár néha bukdácsoltunk az edzéseken" - utalt arra, hogy a hétvége korábbi részében a DRS és a KERS is meghibásodott a Mercedesben.

Forrás: AFP

A csapat másik autóját vezető Rosberg szintén elégedett volt, bár az ő délutánja nem telt problémamentesen. " A Q3-ban nem voltam elégedett az autó balanszával, és bár jól kezdtem, elveszett a megfelelő balansz, így nem tudtam javítani a köridőmön" - fogalmazott.

Ross Brawn csapatfőnök szintén úgy érezte, egy kicsivel jobb eredmény is elérhető lett volna. "Ami a puszta teljesítményt illeti, talán egy kicsit többet préselhettünk volna ki ebből a csomagból ma, de a rajtpozíciónk közel vannak az ezen a pályán elérhető maximumhoz" - mondta.