Vágólapra másolva!
A problémamentes napot záró McLaren versenyzői voltak a leggyorsabbak Monzában, de egyelőre óvatosan nyilatkoznak, hiszen nagyon szoros az élmezőny.

A legutóbbi két futamon a pole pozíciót és a győzelmet is bezsebelő McLaren a monzai hétvégét is erősen kezdte, a délutáni szabadedzésen Lewis Hamilton autózta a legjobb időeredményt, mögötte 38 ezredes lemaradással Jenson Button végzett. A britek azonban egyelőre nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a köridőknek, hiszen az előnyük nem volt megnyugtató: Fernando Alonso mindössze öt századdal kapott ki Hamiltontól, és Nico Rosberg hátránya is csak másfél tized az 5. helyen.

"A mai nap igazából arról szólt, hogy megpróbáljuk tökéletesíteni az autónk balanszát, és minél többet faragjunk a köridőkön" - magyarázta Hamilton. "Összességében eredményes napot zártunk, minden simán ment, bár bizonyos területen még javulnunk kell holnapig. A Ferrari, a Lotus és a Mercedes nagyon közel van hozzánk - jó helyzetben vagyunk, de még jobb köridőkre van szükségünk."

A legutóbbi futamon győzelmet arató Button is rendkívül szoros versenyre számít. "A Ferrarik nagyon jónak tűntek, mindkét gumikeveréken, de különösen a keményen. A Mercedes is gyors, de a Lotus is - nagyon érdekes lesz ez a hétvége. Egyik csapat sem fogja uralni a mezőnyt, és az időmérőn is nehéz dolgunk lesz" - vélekedett. "Délután különböző beállításokat próbáltunk ki - néhánnyal elégedettek voltunk, a többivel kevésbé - de a harmadik szabadedzés előtt fogjuk eldönteni, végül melyik irányt válasszuk, és ennek megfelelően végezzük el a szükséges módosításokat."

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elsősorban annak örül, hogy végre mindkét pénteki szabadedzést száraz pályán teljesíthették, így felkészülten várhatják a hétvége hátralévő részét. "Lewis és Jenson is elégedett volt az edzés után, ráadásul mindketten úgy érzik, hogy többet is kihozhatnak az autójukból. De azzal is tisztában vagyunk, hogy az ellenfeleink közvetlenül a nyomunkban vannak - számos olyan csapat van, akik a holnapi nap után esélyesként várhatják a versenyt."

Forrás: AFP