Vágólapra másolva!
Szerintük csak most fog kiderülni, hogy ki fejlesztett a leghatékonyabban az elmúlt hónapok során.

A McLaren néhány nehéz verseny után visszatornázta magát az élbolyba a nyári szünet előtt, s Lewis Hamilton a pole-bó rajtolva megnyerte a Magyar Nagydíjat, a csapatnál mégsem biztosak benne, hogy amikor a hétvégén Belgiumban újra elkezdődik az idény, továbbra is elöl fognak maradni.

"Azt hiszem, az ellenfeleink úgy Húsvét táján előztek meg minket a fejlesztési versenyben, júniusban viszont mi előztük meg őket" - jelentette ki a McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale. "Az még nem derült ki, hogy mi történt ezen a téren júliusban és augusztusban. Majd meglátjuk. Mivel azonban továbbra is csak egy-két tizedmásodperc választja el egymástól az első tíz autót, nagyon szorosnak ígérkezik a küzdelem."

"Úgy tűnik, a szezon hátralevő részében rendkívül fordulatos végjátékra számíthatunk."

Neale szerint a McLaren ezért sem lehet nyugodt afelől, hogy megtartja az előnyét, amely egyébként már a Hungaroringen sem volt egyértelmű, hiszen a Lotusok a versenyen alaposan megszorongatták Hamiltont, és csak a közismert előzési nehézségek miatt nem tudták legyőzni.

Forrás: Farkas Péter [origo]

"Úgy vélem, a Németországba és Magyarországra vitt fejlesztéseink valamelyest kétségkívül helyreállították a versenyképességünket, de így sem vehetünk biztosra semmit" - figyelmeztetett. "Van okunk azt hinni, hogy előreléptünk, ám a legutóbbi futam is rendkívül szorosan alakult. A finálé mindenkinek hosszú és fárasztó lesz."

Bár a szezon két leggyorsabb kerékcseréjét a McLaren teljesítette, sok problémájuk is volt a bokszban, ezért az átlagos idő alapján csak hatodikak a csapatok listáján. "Örömteli, hogy vannak gyors kerékcseréink, de valójában a kiegyensúlyozottságra törekszünk" - mondta Neale. "Nincs értelme egy 2,31 másodperces kerékcserének, ha van egy csomó másik, ami különféle gondok miatt hat, hét, nyolc másodpercig tart."