Vágólapra másolva!
A Mercedes idei legrosszabb időmérőjét produkálta, Nico Rosberg a 12., Michael Schumacher a 17. helyen végzett. A meleg és a sok lassú kanyar nem fekszik az autónak.

Nico Rosberg két tizedmásodperccel maradt le a Q2-ről."Nehéz volt számunkra ez az időmérő, ki kell elemeznünk, hogy miért alakult így. Az időmérőn mindig kompromisszumot kell kötnünk: én most arra koncentráltam, hogy találjak egy jó beállítást a holnapi futamra, mert a gumikopás jobban érinthet minket, mint a többieket. Ennek ellenére csalódott vagyok" - nyilatkozta a csapat fiatalabbik pilótája.

Csapattársa, Michael Schumacher nyolc tizeddel kapott ki tőle, ami azt jelenti, hogy csak a 17. helyet szerezte meg. A hétszeres világbajnokot az utolsó, új gumikkal futott gyors körében kissé lelassította a pont előtte kicsúszó Pastor Maldonado pora. "Elég kemény és nehéz napunk volt. Világosan látszik, hogy a tempónk miatt nem tudtuk felvenni a harcot az élmezőnnyel. Valószínűleg futhattam volna jobb kört is, ha (Pastor) Maldonado nem viszi fel annyi port a pályára, de így sem hiszem, hogy bekerültem volna a Q3-ba. Nem hiszem, hogy ennél többet tehettünk volna."

"A ma délelőtti edzésen a hosszú etapokat gyakoroltuk, erre ugyanis tegnap nem volt lehetőségünk az eső miatt, de nem hiszem, hogy ezen múlt a teljesítményünk. El kell fogadnunk, hogy elég nagy a lemaradásunk. Tudtuk, hogy a pálya vonalvezetése és ez a hőmérséklet nem kedvez nekünk."

Fotó: Farkas Péter [origo]

Ross Brawn az időmérő utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hosszú, lassú kanyarokban veszítenek időt a többi csapathoz képest, mert az autó balansza nem az igazi. Emellett a hátsó gumik kopása is elég jelentős. Amikor azt kérdezték tőle, hogy a rosszul sikerült időmérő ellenére számítanak-e jó eredményre, így válaszolt: "Nem számítunk csodára. Egész hétvégén nem remekelt az autó, de mivel a különbségek nagyon kicsik voltak, ez nem segített nekünk. Nem tudtuk összehozni a balanszt és a gumikat."