Vágólapra másolva!
Öt rajthellyel hátrébb sorolták a hockenheimi rajtrácson, amiért a Q2-ben akadályozta Fernando Alonsót és Kimi Räikkönent. Ezzel a 17. kockába csúszott vissza.

Sergio Pérez hiába kvalifikálta magát a 12. helyre a Német Nagydíj időmérő edzésén, a versenynek csak a 17. helyről vághat majd neki, a sportfelügyelők ugyanis vétkesnek találták abban, hogy a Q2 során feltartotta Fernando Alonsót és Kimi Räikkönent.

Bár mindkét versenyző továbbjutott a döntőbe, a felügyelők úgy ítélték, mivel kétszer is elkövette ugyanazt a kihágást, Pérez megérdemli a büntetést. Úgy hajtott ki a bokszból, hogy figyelmen kívül hagyta a kék zászlójelzést, amely azért volt érvényben, mert a mért kört teljesítő Alonso és Räikkönen az 1-es kanyar felé közeledett. Pedig Pérez legyőzte sauberes csapattársát, Kamui Kobajasit, ami idén még csak negyedszerre történt meg.

A mexikói balszerencséjéből Kobajasi, Felipe Massa, Bruno Senna, Jean-Eric Vergne és Heikki Kovalainen húz hasznot. Mivel váltócsere miatt Romain Grosjeant és Nico Rosberget is hátrébb sorolták, Vergne és Kovalainen összesen három helyet lépett előre a rajtrácson az időmérőn elért eredményéhez képest.

A valódi rajtrács a büntetések után itt tekinthető meg.