Vágólapra másolva!
A csapatnál egészségesnek tartják Mark Webber és Sebastian Vettel versengését, s nem tartanak tőle, hogy újra elmérgesedik.

Két évvel ezelőtt éppen a szezonnak ebben a szakaszában durvult el a Red Bull párosának küzdelme. Miután Isztambulban összeütköztek, Mark Webber Silverstone-ban úgy tudott nyerni, hogy előzőleg leszerelték az utolsó megmaradt új specifikációjú első szárnyat az autójáról, és áttették Sebastian Vettelére. Webber ekkor tette elhíresült kijelentését, hogy "nem is rossz egy másodhegedűstől."

A két versenyző rivalizálásának tavaly nem volt lehetősége elfajulni, mert Vettel óriási előnye miatt nem kerültek szembe egymással a világbajnoki küzdelemben. Idén azonban helyreállt a 2010-ből ismert rend, sőt Webber jelenleg a csapattársát is megelőzve 2. a világbajnoki összetettben. A Red Bullt irányító Christian Horner mégsem tart attól, hogy a versengésük ismét elmérgesedik.

"Örömteli, hogy ilyesmi miatt fájhat a fejünk" - mondta. "Ahogy mindig, most is meg fogjuk tenni, ami tőlünk telik, hogy támogassuk őket, de az eredmény végső soron a pályán fog eldőlni. Mark azért nyerte meg (a Brit Nagydíjat), mert megérdemelte."

Vettel nemrég célzott rá, hogy bár "nem a legjobb barátok" Webberrel, a munkakapcsolatuk gyümölcsöző. Az ausztrál szerződését azóta 2013 végéig meghosszabbították, és Horner úgy véli, a két versenyző viszonya az elmúlt két évben harmonikusabbá vált, így a rivalizálásuk "egészséges."

"Mostanra már többet versenyeztek egymással. Több száz órát töltöttel el együtt a különféle megbeszéléseken, dolgoztak az autó fejlesztésén" - magyarázta Horner. "Egy csapat tagjaiként munkálkodnak, a versengésük a pályára korlátozódik."

"Őszintén tisztelik egymást. Sebastian nagyon rövid idő alatt rengeteget elért, de tudja, hogy Mark személyében kemény ellenfelet talált. Mark pedig tisztában van vele, hogy Sebastian a mérce, az utóbbi években legalábbis mindenképpen."

Horner szerint Webber idén új emberként lépett pályára. "2011 nagyon nehéz év volt a számára, de becsületére legyen mondva, hogy átgondolta a történteket, és nagyszerű formában tért vissza" - mondta. "Szerintem a hozzáállásában igazán stabil lett, és az önbizalma is kitűnő."

"Alighanem a szabályváltoztatások is segítettek neki, de most mindenképpen a világbajnoki küzdelem részese. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindkét versenyzőnkről elmondhatjuk ezt."