Vágólapra másolva!
A csapat technikai igazgatójának meggyőződése, hogy a silverstone-i küszködésük nem az MP4-27 gyenge képességeinek bizonyítéka volt.

A McLarennél úgy vélik, silverstone-i vergődésük nem azt bizonyítja, hogy az MP4-27 eredendően rossz, és a hozzá készült legfrissebb fejlesztések sem váltak be. "Nem úgy állunk hozzá, hogy ez van, az autónk katasztrofális alapokra épül" - mondta a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe az Autosportnak.

"Megint arról szólt a történet, hogy mindig ki tudjuk-e hozni a lehetőségeinkből a maximumot. Az autónk az esőgumikon egész hétvégén nagyon erős volt, és ha nem állítana elő elegendő leszorítóerőt, nem nyújthatott volna ilyen teljesítményt. A kiegyensúlyozottságunkkal volt probléma."

A McLarennél remélték, hogy a Brit Nagydíjon bevetett új alkatrészeik jóvoltából ugyanakkora lépést tesznek előre, mint a Red Bull Valenciában, de ez nem történt meg: idei legrosszabb versenyhétvégéjüket zárták. Lowe ugyanakkor kitart amellett, hogy ez nem azért történt, mert a többiek megelőzték őket a fegyverkezési versenyben.

"Ha pesszimisták vagyunk, akár azt is mondhatnánk, hogy szerencsénk volt a 8. és 10. hellyel, mert a Sauberek és (Pastor) Maldonado eltűntek előlünk, pedig egyébként legyőztek volna minket" - ismerte el Lowe. "De nehezen tudnám azt mondani, hogy ezek a csapatok az utóbbi egy hónapban ennyivel nagyobbat léptek előre az autójukkal hozzánk képest. Szerintem egyszerűen csak rendesen meg kell oldanunk a házi feladatunkat beállításokkal kapcsolatban."

Lowe hangsúlyozta, hogy a következő két versenyre, a Német és a Magyar Nagydíjra újabb jelentős fejlesztésekkel készül a McLaren. "Nagyon rohanós lesz, mert a nyári szünet előtt mindenki megkettőzött erőfeszítéssel igyekszik" - mutatott rá. "A magyarországi futamot érzelmi okokból nagyszerű lenne megnyerni. Amióta van ez a nyári szünet, háromból kétszer mi győztünk ott. És az F1-ben mindenki csak annyira jó, amennyire a legutóbbi versenyén az volt."