Vágólapra másolva!
A silverstone-i győztes, Mark Webber sokáig azt hitte, Fernando Alonso csak azért lassul a verseny végén, mert a gumikkal spórol, és amikor kell, elhúz majd tőle. Kellemes meglepetésként érte, hogy nem így történt. Csapattársa, Sebastian Vettel úgy véli, az első etapban annyi időt vesztett, hogy emiatt nem volt már esélye előrébb végezni.

Mark Webber sokáig a második helyen haladt a 2012-es Brit Nagydíjon, de a futam végén a kemény gumik jobban bírták a Red Bullon, mint a lágyak a Ferrarin, ezért meg tudta előzni a sokáig vezető Fernando Alonsót. "Kell egy kis idő, hogy ezt megemésszem" - nyilatkozta az ausztrál. "Fernando nem volt elérhetetlen messzeségben, az utolsó kiállásom után a mérnököm, Ciaron mondta a rádióban, hogy nem teljesít valami jól a lágy gumikon. De tudtam, hogy ő egy ravasz vén róka, azt gondoltam, csak a gumikra próbál vigyázni, és arra vár, hogy odaléphessen a gázra, és elhúzhasson. De amikor két másodpercen belülre kerültem, azt gondoltam, hogy talán egy kis gondban van, és ez igaz is volt" - folytatta.

Sebastian Vettel úgy véli, az első etapban elveszített idő miatt nem tudott a végén a győzelemért harcolni. A rajtnál elment mellette Felipe Massa, és vele együtt hosszú körökre beragadt Michael Schumacher mögé. Az első kerékcserénél aztán mindkettőjüket megelőzte, és elkezdhette a felzárkózást, de Fernando Alonsót már nem tudta utolérni a verseny végéig. "Ez egy kemény nap volt. Nem rajtoltam túl jól. Vesztettem egy kis időt, aztán beragadtam Michael mögé, de jó stratégiánk volt ahhoz, hogy feljöjjünk."

Vettel elárulta, hogy az első etapban használt lágy gumikkal nagyon meggyűlt a baja. "Nem működtek rendesen" - mondta az opciós gumikról. "Nagyon küszködtem velük. Ráadásul forgalomban is voltam, ami szintén nem segített, de nem is tudtam volna gyorsabban menni, mint azok a fiúk, akik előttem mentek."

Forrás: AFP
Mark Webber a különleges fényezésű Red Bull RB8-asban

"Úgy döntöttünk, hogy hamar kiállunk kereket cserélni, a többiek előtt jöttünk ki, jókor hívtak be a bokszba. Túl sok időt vesztettünk az elején, aztán a legvégéig közeledtünk (Alonsóhoz), de már nem volt elég idő" - folytatta a kétszeres világbajnok.

"Jó, hogy nem esett, láttam néhány felhőt jönni, és ez talán segített volna a versenyemen, de a nézők szempontjából, akik a fő tribünön voltak, ez így volt jobb" - tette hozzá Vettel.