Vágólapra másolva!
Michael Schumacher úgy érzi, esőben sokkal többre lett volna képes, de így is kihozta a maximumot a silverstone-i futamból. A Mercedes versenyzői a gumikkal is megszenvedtek.

A tegnapi időmérőn remeklő Michael Schumacher nem tudta dobogóra váltani a harmadik rajthelyét a Brit Nagydíjon, ahol végül hetedikként ért célba. A hétszeres világbajnok jól kapta el a rajtot, száraz pályán azonban képtelen volt tartani a lépést az élbollyal, így kemény védekezése ellenére fokozatosan visszaesett.

"Ma elértük, amit lehetett, és ezzel elégedettnek kell lennünk. A futam vége felé elég versenyképesek voltunk, de összességében tudtuk, hogy a pálya normál körülmények között nem fekszik nekünk - esőben egyértelműen jobbak lehettünk volna" - magyarázta a leintés után.

A Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug elmondta, a csapat esős beállításokkal készült a futamra, ami különösen megnehezítette a Schumacher dolgát. "Esőt vártunk délutánra, és Michael autójának balansza nem volt ideális a futam első felében" - árulta el.

Még rosszabbul alakult a vasárnap a csapat másik autóját vezető Nico Rosberg számára, aki már szombaton is csak a 13. rajtpozíciót tudta megszerezni."A mai versenyen rosszul kaptam el a rajtot, és összességében azt kell mondanom, hogy egyszerűen nem volt megfelelő a tempónk. Aztán a vége felé egy lassúra sikerült bokszkiállás is hátráltatott, úgyhogy nagyon nem jöttek össze a dolgok" - összegezte a hétvégét.

A versenyzők ráadásul a gumikkal is megszenvedtek, a lágy keveréken mindketten szemcsésedésre panaszkodtak - Schumacher az első, míg Rosberg az utolsó etapban. A Mercedesnél azonban nem keseregnek sokáig a félresikerült hétvégén, két hét múlva ugyanis hazai versenyük, a Német Nagydíj következik.

"Hockenheim teljesen más pálya, mint az itteni, sokkal jobban fekszik az autónknak, és remélhetőleg remek show-t biztosíthatunk az összes ottani szurkolónk számára" - reménykedett Rosberg.