Vágólapra másolva!
A Sauber egyik szerelője a hüvelykujján, a másik a lábán sérült meg, miután Kamui Kobajasi elütötte őket az utolsó bokszkiállása során. A japánt 25 ezer euróra büntették.

25 ezer euróra büntették Kamui Kobajasit, aki egy rosszul sikerült bokszkiállás során elütötte saját szerelőit a Brit Nagydíjon. A japán versenyző az utolsó kerékcseréjénél elvétette a féktávot, és a szerelőcsapat egy részét elsodorta az autóval. Az ítéletben a sportfelügyelők "veszélyes bokszutcai manőverre" hivatkoztak.

A Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn arról számolt be, hogy két szerelő szorult orvosi ellátásra, de mindketten a saját lábukon tértek vissza az orvosi központból. Egyiküknek a hüvelykujja sérült meg, míg a másiknak a bal lábán keletkeztek horzsolások és vágások.

Kobajasi az eset után rögtön bocsánatot kért a rádión, utólag pedig elmondta, hogy a száraz pályán való gyakorlás hiánya is közrejátszott a szerencsétlenségben. "Az én hibám volt, elnéztem a féktávot. Egyáltalán nem gyakoroltunk száraz pályán, így nem tudtam, mennyire nyomhatom a gázt. Túlzottan odaléptem, bocsánatot kérek a csapattól."