Vágólapra másolva!
A kedden balesetet szenvedett Maria de Villota pénteken újra megműtötték. Az állapota továbbra is súlyos, de egyre stabilabb.

A Marussia csapat péntek este újabb közleményt adott ki a keddi egyenesfutási teszten balesetet szenvedett spanyol tesztpilótanő állapotáról, amely már nem kritikus, csak súlyos.

"Maria ma újabb műtéten esett át a cambridge-i Addenbrooke kórházban. Ez egy tervezett beavatkozás volt, amely Maria fejsérülésének állapotától függött. Reggel az orvosi csapat annyira elégedett volt a javulásával, hogy engedélyt adtak az újabb műtétre" - áll a közleményben.

"A mai nap során a sebészek sikeresen végrehajtották a szükséges műtétek következő fázisát, amelyre Maria arcsérülései miatt volt szükség. A hosszasan elhúzódó első műtét után - amely kedden kezdődött és szerdáig tartott - a mai második műtét jelentősen rövidebb volt. Azóta Maria állapota tovább javult, és jelenleg már súlyos, de stabil."

"Bár még mindig nagyon komoly a helyzet, ez azt igazolja, hogy jól reagált a baleset óta kapott kezelésre. Ehhez hozzájön még az a jelentős javulás, amit az arcsérülésével kapcsolatban tapasztaltunk, ezért úgy érezzük, folytathatjuk a további lépésekkkel."