Vágólapra másolva!
A 6. rajtpozíciót megszerző finn úgy érzi, a rossz gumiválasztás nélkül előrébb is végezhetett volna. A döntő pillanatban hibázó Grosjean a csapatot sajnálja.

A Lotus bíztató tempót mutatott a Brit Nagydíj időmérő edzésén, végül azonban nem sikerült újabb meglepetést okozniuk: Kimi Räikkönen a 6., Romain Grosjean pedig a 10. helyet szerezte meg a folyamatosan változó körülmények között.

A finnt a Q3 elején esőgumikon küldték pályára, a száradó aszfalt azonban már az átmeneti keveréknek kedvezett, így ezzel értékes perceket vesztett el. "Némileg elhibázott döntést hoztunk, amikor az extrém esőgumit raktuk fel, és az időmérő újraindítása után az utolsó etapban mindössze egyetlen kört tudtam menni az intermediate gumikon, pedig szerintem gyorsabb is lehettem volna" - vélekedett.

Ráadásul a technikai is kibabrált a csapattal, Räikkönen autójában ugyanis egész nap rakoncátlankodott a KERS, amin még a piros zászlós szünet alatt is folyamatosan dolgoztak a szerelők. Ő ennek ellenére sem csalódott, holnap azonban kemény versenyre számít. "Nem könnyű, különösen a felverődőt víz miatt, ami a futamon még inkább megnehezíti a helyzetünket, amikor mindenki a pályának ugyanazon kis részéért harcol" - tette hozzá.

A visszatérése óta egyre jobb formát mutató Grosjean ezúttal csalódottan távozhatott: bár megfutotta a Q3-hoz szükséges köridőt, mégsem tudott részt venni a döntőben, mivel egy megpördülést követően a sóderágyban ragadt.

"Bosszantó a helyzet, és nagyon sajnálom a csapatot, mivel erősnek tűnt az autónk, de ilyen hibák előfordulnak" - magyarázta a francia. "Nagyon csúszott a pálya. Jobbat érdemeltünk volna, holnap azonban mindent megteszünk majd, hogy előrejussunk, és szerezzünk néhány pontot. Hosszú verseny vár ránk, és változó körülmények között nem számít olyan sokat a rajtpozíció."