Vágólapra másolva!
Az Európa Nagydíj utáni sajtótájékoztatón annyira belefeledkezett az örömébe, hogy kitartóan beszélt tovább angolul, amikor már rég németre kellett volna váltania.

Michael Schumacher ha akarja, sem tagadhatta volna le, hogy milyen boldog volt, amiért az Európa Nagydíjon végre megszerezte első dobogós helyezését a visszatérése óta. A protokoll szerint a futamot követő TV-interjúban az első három versenyző először angolul számol be a történtekről, aztán - bár ezt a nemzetközi adásban már nem mutatják - mindegyiküknek az anyanyelvén kell összefoglalnia az élményeit. A győztes Fernando Alonso ennek megfelelően spanyolul, a másodikként célba érő Kimi Räikkönen pedig finnül mesélt, amikor azonban Schumacherre került a sor, ő annyira belefeledkezett az örömébe, hogy lelkendezve mondta tovább a magáét angolul.

Úgy tűnik, a riporter is úgy meglepődött, hogy nem szólt rá, így csaknem ötven másodperc eltelt, mire Schumacher magától észbekapott. "Most tulajdonképpen németül kellene beszélnem, nem?" - kérdezte nevetve.