Vágólapra másolva!
Paul Hembery szerint Monacóban is nyert volna, ha a büntetése miatt nem veszik el tőle a pole-t, és az Európa Nagydíj helyszínén hasonló képességekre lesz szükség.

A szezon első hét futamát hét különböző versenyző nyerte meg, és a Pirellinél úgy látják, jó esély van rá, hogy a hétvégi Európa Nagydíjat egy nyolcadik fogja, Michael Schumacher és a Mercedes számára ugyanis kedvezőek az előjelek.

Valenciában idén már negyedik alkalommal fogják a lágy és a közepes gumit használni a csapatok. Bár Monacóban, ahol Schumacher megnyerte az időmérő edzést, az eggyel lágyabb kombinációt vetették be, a spanyolországi pálya hosszú egyenesei és közepesen gyors kanyarjai kedveznek a Mercedes dupla DRS-ének.

"A pole pozíció esélyeseit latolgatva szerintem olyasvalakire érdemes gondolnunk, mint Michael" - mondta a Pirelli sportprogramját irányító Paul Hembery az Autosportnak. "Valószínűleg Monacóban is ő nyert volna, ha nem büntetik meg, úgyhogy itt miért ne tehetné? Ha fogadni kell valakire, Michaelre teszem a pénzemet."

Schumacher idén meggyőzőbben teljesít, mint az előző két évben, mégis csupán 2 pontja van, mivel négy versenyről műszaki hibával kiesett, Barcelonában pedig hátulról nekiment Bruno Sennának. A Mercedesnél a Kanadai Nagydíj után - ahol a DRS ragadt be az autóján - azt ígérték, mostantól arra koncentrálnak, hogy biztosítsák számára a kellő megbízhatóságot.

Forrás: Mercedes

Hembery szerint Valenciában nem fog megismétlődni a montreali eset, ahol a Ferrari és a Red Bull elszámolta a gumikopást, ezért Fernando Alonso és Sebastian Vettel az utolsó körökben lecsúszott a dobogóról. A spanyol pályán "nehéz előzni, ebből a szempontból sokban emlékeztet Monacóra" - mondta Hembery. "Természetesen ott is meleg lesz, de a közepes és a lágy keveréket visszük oda, ezért mérsékeltebb kopásra számítunk."

"Nem lesz olyan probléma, mint Kanadában, ahol a szuperlágy gumik tűrőképességének a határait kellett feszegetni, ezért ígérkezik különösen fontosnak a pályán elfoglalt pozíció. Valenciában lényeges lesz jól szerepelni az időmérőn."