Vágólapra másolva!
Most az az elsődleges céljuk, hogy ne legyen több műszaki hibája. A német bizakodva várja az Európa Nagydíjat.

A Mercedes a Kanadai Nagydíj után egyik legfőbb céljául tűzte ki, hogy javítson Michael Schumacher autójának megbízhatóságán. Míg a német a szezon eddigi hét nagydíja közül négyről esett ki műszaki hibával, s a bahreini időmérőt is a DRS-szel kapcsolatos probléma miatt nem tudta folytatni, Nico Rosberg mind a 441 versenykört teljesítette. Ez rajta kívül csak négy másik pilótának - Sebastian Vettelnek, Lewis Hamiltonnak, Fernando Alonsónak és Kimi Räikkönennek - sikerült.

"A következő futamon az lesz a prioritásunk, hogy Michael autóját ugyanolyan megbízhatóvá tegyük, mint amilyen Nicóé volt" - idézi a Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haugot a Mercedes valenciai előzetese. "Az április 15-i Kínai Nagydíjon aratott győzelme óta senki nem szerzett több pontot, mint Nico."

Legutóbb, Montrealban ugyanakkor Rosberg is csak a 6. helyen ért célba, holott a pálya papíron feküdt a Mercedesnek. "Az autónk általában véve jó teljesítményt nyújtott Kanadában, és a gumikkal is megfelelően bánt, de a versenyképességünket sajnos csorbították a megbízhatósággal kapcsolatos problémák, valamint a hibák, amiket elkövettünk" - ismerte el a csapatfőnök, Ross Brawn. "Ezt a csalódást az istálló minden egyes tagja mélyen átérezte, ezért keményen dolgoztunk rajta, hogy megértsük és megszüntessük az okait."

Forrás: Mercedes

"Most a zéró meghibásodás elérése a legfontosabb feladatunk. Egyértelmű, hogy mire lehetünk képesek, ha mindkét versenyzőnk számára megbízható autót biztosítunk, és zökkenőmentesen alakult a hétvégén."

Haug is úgy vélte, a Mercedes Valenciában ütőképes lesz. "Nico versenye és időeredményei Kanadában, ahol az aszfalt hőmérséklete a 40 fokot is meghaladta, bebizonyították, hogy az autónk a megfelelő beállításokkal meg tud birkózni az ilyen szélsőséges körülményekkel" - mondta.

A pálya "vonalvezetése kicsit hasonlít a montrealira, ezért illenie kell az autónkhoz" - tette hozzá Rosberg. "Ezen a héten jártam a gyárban, ezért tudom, hogy mindenki milyen keményen dolgozik a fejlesztéseken. Reméljük, Valenciában szép eredménnyel fognak megtérülni az erőfeszítéseik."

A hét forduló alatt mindössze 2 pontot gyűjtő Schumacher maga is optimista az Európa Nagydíj előtt. "Az utóbbi napokban az volt a mottónk, hogy felgyűrjük az ingujjunkat, és kizárólag a ránk váró munkára koncentráljunk; a csapatban mindenki magáévá tette ezt a hozzáállást, úgyhogy bizakodva utazhatunk el Valenciába" - vélte.