Vágólapra másolva!
A francia nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy az eddigi versenyek felén rajtbalesetbe keveredett. Úgy gondolja, nem vezet túlságosan agresszív stílusban.

Romain Grosjean az eddigi hat versenyből háromszor is kiesett az első körökben, miután összeakadt valamelyik ellenfelével. Ausztráliában Pastor Maldonadóval, Malajziában és Monacóban pedig Michael Schumacherrel ütközött. Ennek ellenére nem tervezi, hogy változtat a vezetési stílusán: szerinte csak pechesen kezdte az idényt, és a három kiesés "semmit nem jelent".

"Ausztráliában nem tehettem túl sokat. A malajziai eset az én hibám volt, megcsúsztam a vizes pályán. Monacóban pedig mit lehet tenni?" - idézi őt az Autosport. "Egy robogó és egy busz is nehezen férne el egymás mellett a St Devote-ban, ahhoz túlságosan szűk, hogy egyszerre négy autó haladjon át rajta. Ez a játék része: a rajt pillanata mindig kritikus, és néha kicsit szűk a pálya."

Grosjean valószínűleg értékes pontokat bukott el a rajtnál történt incidensek miatt, ugyanis rendre az élmezőnyből indulhatott: Melbourne-ben és Monacóban a második sorból, Malajziában pedig a hatodik helyről kezdhette meg a versenyt. "Az élmezőnyben néha nehezebb dolgunk van, de nekem nincs ezzel problémám. Nem arról van szó, hogy túl agresszív voltam és ezért mindenkinek nekiütköztem. Csupán balszerencsés voltam, nem hiszem, hogy bármilyen butaságot csináltam volna a rajtoknál" - nyilatkozta.

A kiesések ellenére Grosjean elégedett a idény elején nyújtott teljesítményével, hiszen a hatodiknál rosszabb helyen nem ért célba, és Bahreinben pályafutása során először a dobogóra is felállhatott. "Ez az első idényem, és máris arról beszélnek, hogy futamokat nyerhetek" - nyilatkozta a bajnokság nyolcadik helyén álló francia, aki 2009-ben nyolc futamon már részt vehetett a Renault-nál, akkor azonban pontot sem tudott szerezni.

"Természetesen nyomás alatt állok, de ez jobb, mintha az emberek csak annyit mondanának rólam: jó, hogy befejeztem a futamot" - jelentette ki, majd hozzátette: az őt ért bírálatok nem csökkentik az önbizalmát. "Nem igazán érdekel. Inkább a pozitív dolgokra koncentrálok, és örülök, hogy ennyi világbajnokkal együtt versenyezhetek az élmezőnyben."