Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint a Spanyol Nagydíjon szimpla versenybaleset történt Michael Schumacher és Bruno Senna ütközésekor.

A Spanyol Nagydíjon Bruno Sennával ütközött Michael Schumacher a célegyenes végén, a DRS-t használó hétszeres világbajnok nagy sebességgel találta el hátulról a brazil Williamsét. Ugyan Schumacher a rádióban idiótának nevezte Sennát, a stewardok szerint a német volt hibás az ütközésért, ezért a Monacói Nagydíjra öthelyes rajtbüntetést kapott.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint is Schumacher hibázott, mérgelődött egy sort az eset miatt. "Michael manővere nagyon sokba került számunkra" - mondta Horner. "A törmelékek egyrészt kárt okoztak Sebastian első szárnyában, másrészt az áthajtásos büntetést is azért kapta, mert DRS-sel ment a sárga zászlós zónába."

Vettel viszont ha nem is egyértelmű szavakkal, de védelmébe vette Schumachert. "Az ilyen szituációkban nincs túl sok időnk" - magyarázta a világbajnoki címvédő. "Az egyenesekben nagyon nagy sebességkülönbségek alakulhatnak ki az autók között. Szerintem ezt az esetet szimpla versenybalesetként kellett volna értékelni, előfordul az ilyesmi."

"Utólag könnyű azt mondani, hogy ez vagy az belement egy másik pilótába. De azt is mondhatjuk, hogy az ilyen szituációkhoz mindig ketten kellenek."