Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj időmérőjének első felvonásában azért esett ki, mert a Mercedes nem tudta időben megoldani a problémát. Emiatt csupán a 17. helyről rajtolhat.  

Bahreinben már az időmérő első fordulójában kiesett a jó rajtpozíciókért folyó küzdelemből Michael Schumacher: a német versenyző a keményebb keverékű gumikon nem tudott erős kört összerakni, és a Q1 végén annyian megelőzték őt a lágyabb abroncsokon - még a Caterhamet vezető Heikki Kovalainen is -, hogy pillanatok alatt a kiesést jelentő 18. pozícióban találta magát.

Eleinte úgy tűnt, gumit akarnak spórolni a Mercedesnél, és ez visszaütött, de kiderült, hogy Schumachernek valójában műszaki problémája volt. "A hátsó szárny elromlott az utolsó körömben, semmi értelme nem volt újra kimennem a pályára, amíg nem javítják meg. De kifutottunk az időből" - nyilatkozta a Sky Sportsnak a hétszeres világbajnok még az időmérő közben. A Mercedes autóját jellemzően nagy leszorítóerőre állítják be, mert a különleges dupla DRS-üknek köszönhetően az egyenesekben nagy végsebességet tudnak elérni a kvalifikáción, de ha a rendszer meghibásodik, az autó tempója jelentősen csökken. "Semmi értelme nem lett volna DRS nélkül, másfajta gumikon még egy körrel próbálkozni" - jegyezte meg Schumacher. Ross Brawn azt mondta, a német fél másodpercet vesztett leggyorsabb, 1:34.865-ös körében a nyitható hátsó szárny nélkül.

Pastor Maldonado váltócsere miatti büntetésével Schumacher a 17. helyről várhatja a bahreini futam rajtját, míg csapattársa, a pole pozícióra is esélyesnek tartott Nico Rosberg az 5. helyet szerezte meg. Az istálló fiatalabbik német pilótája csak egy kört tett meg a Q3-ban, hogy maradjon egy friss szett lágy abroncsa vasárnapra, azonban az edzéseken mutatott formája alapján a vártnál hátrébb végzett.

"Tulajdonképpen örömteli, hogy az 5. hely miatt csalódottak lehetünk" - mutatott rá. "De nem történt tragédia, és általában véve különben is inkább a versenyre állítottuk be az autónkat, az időmérővel kompromisszumot kötöttünk."

"Az első öt pilóta közül csak nekem van egy szett új opciós (lágy) gumim, ami nagyon hasznos ezen a pályán."