Vágólapra másolva!
A tavaly visszavonult brazil szerint honfitársának nem a gyorsaságával van problémája, hanem csak mentálisan kellene összeszednie magát.

Felipe Massa vergődése mostanában slágertémának számít, rengetegen próbálnak rájönni, hogy miért vesztette el a korábbi formáját, melynek köszönhetően 2008-ban egyetlen pont híján majdnem világbajnok lett, és tartotta a lépést csapattársával, Kimi Räikkönennel. Honfitársa, Rubens Barrichello úgy véli, Massa nem lett lassabb, csak elvesztette az önbizalmát, és túl görcsössé vált.

"Nem a gyorsaságával van probléma, hanem olyan gondjai vannak, amiket saját magának kell megoldania" - nyilatkozta Barrichello a brazil Globónak. "Le kell hunynia a szemét, és meg kell próbálnia élveznie a versenyzést, felidézve, hogy azért csinálja ezt az egészet, mert szereti."

"Én minden alkalommal erről feledkeztem meg, amikor egy kicsit elveszetté váltam. Olyankor emlékeztettem magamat, hogy kedvtelésből versenyzek. Muszáj lazítani, az ember csak úgy lehet gyorsabb."

Barrichello - aki ugyancsak a Ferrarinál, Michael Schumacher csapattársaként átélt hasonló válságokat - úgy véli, Massa helyzete nehezebb azáltal, hogy éppen Fernando Alonso oldalán kellene visszanyernie az önbizalmát.

"Kétségtelen, hogy a Ferrarinál imádják Alonsót, mert ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb az F1-ben" - mondta. "Felipének ezért nagyon nehéz akadályt kell leküzdenie."