Vágólapra másolva!
A hosszú etapok végére annyira elkoptak a gumik, hogy alig tudta a pályán tartani az autóját. Nem is volt elégedett az első edzésnap után.

Kimi Räikkönen elégedetlenül zárta a Malajziai Nagydíj pénteki edzésnapját, amelyen a 15. helyen végzett, 1,524 másodperccel lemaradva az első helyezett Lewis Hamiltontól. "Ez valószínűleg nem volt túl jó nap" - mondta. "Nehezen találtunk rá a balanszra."

"A beállításokkal foglalkoznunk kell. A hosszú etapunk tűrhető volt, de a végére az autó vezethetetlen lett. Ráadásul a KERS-szel is adódtak gondjaink."

A Lotus pénteken kipróbált egy új kormányszervót, hogy segítsen Räikkönennek, aki a könnyű, de mégis pontos kormányzást kedveli. Ez azonban szerinte nem hozott drámai előrelépést: azt mondta róla, hogy érzésre "ugyanolyan" volt, mint az előző változat.

Romain Grosjean 4 tizedmásodperccel közelebb került az élbolyhoz, ami délután a 9. helyre volt elég. Úgy vélte, a Lotus Szepangban akkor tud majd a melbourne-i szinten maradni, ha megtalálja a tökéletes beállításokat az autójához.

"Reggel volt egy kisebb problémánk az autó hátsó részével, ezt azonban hamar megoldottuk" - mondta. "Délután valami kivágta az egyik gumimat, de ez sem jelentett nagy gondot. A hőséggel próbáltunk megbirkózni, és olyan beállítást kerestünk, ami ideális ehhez a magas hőmérsékletű pályához."