Vágólapra másolva!
A kicsúszásakor már tudta, hogy véget ért számára a verseny - a 3. helyen állt, amikor elromlott Mercedese. Nico Rosberg defektet kapott a melbourne-i futam végén.

Rosszul végződött Michael Schumacher bíztatóan induló első idei versenye. Bár az Ausztrál Nagydíjon a legjobb időmérőjét futotta a visszatérése óta, és a start után egy helyet előrelépett a negyedik rajthelyről, a 12. körben kicsúszott, majd visszament a garázsba.

Mint elmondta, műszaki hiba miatt sodródott le a pályáról a célegyenes végén. "Ahogy az első kanyarhoz fékezni próbáltam, hirtelen elromlott a hajtás. Azonnal tudtam, hogy a hétvégémnek vége. Egész télen semmilyen gondunk nem volt a váltóval, úgyhogy ez egy kicsit furcsa. De ezek az autók prototípusok - soha nem tökéletesen megbízhatóak" - közölte a BBC-vel. A német versenyző hozzátette, ettől függetlenül "pozitívumok is voltak" a csapat hétvégjében.

A Mercedes másik pilótája sem gyűjtött pontot, pedig a rajt után még a 4. pozícióban állt. Nico Rosberg később hátrébb esett, és bár volt esélye a 7. hely visszaszerzésére Sergio Pérez támadásával, a leintéskor ismét csak a 12. helyen találta magát. Ugyanis összekoccant a Sauberrel, amelynek az első szárnya felsértette az egyik hátsó gumiját, és ettől defektet kapott. Rosbergnek összességében nem tetszett autója viselkedése. "Nem ment elég jól. Rossz volt a balansza, erősebben koptattuk az abroncsokat, mint mások" - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

A Mercedes korábban elismerte, valóban a durva gumikoptatás a W03-as modell egyik fő gyengesége. Ezen mindenképp javítaniuk kell, ha jó eredményre akarják váltani az erős időmérős teljesítményt.