Vágólapra másolva!
Ross Brawn úgy látja, a Mercedesnek reális esélye van arra, hogy 2012-ben futamokat nyerjen, de Norbert Haug szerint a világbajnoki cím egyelőre nem elérhető számukra.

Az elmúlt két idényben a konstruktőri bajnokság negyedik helyén végző Mercedes idén mindenképpen szeretne előrelépni, és ténylegesen harcba szállni az élcsapatokkal. A németek formája a téli teszteken is ígéretes volt, sokak szerint komolyan számolni kell velük akár a világbajnoki címért zajló küzdelemben is. Bár a Mercedes vezetősége abban egyetért, hogy idén végre futamokat nyerhetnek, a bajnoki címet még távolinak látják.

"Minden csapat győztes autót szeretne - én egyelőre nem látok semmit, ami kizárná, hogy a miénk az legyen" - nyilatkozta az Autosportnak a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn. "Nincs olyan probléma az autónkkal, ami arra utalna, hogy nem érhetjük el a célunkat - ez a cél pedig az, hogy sokkal jobban teljesítsünk, mint az elmúlt két évben."

Bár a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug is előrelépésre számít, szerinte túlzásokba esnek azok, akik már idén - a csapat harmadik szezonjában - világbajnoki címet várnak tőlük. "Két év alatt nem lehet egy újonnan alkotott, átszervezett istállót világbajnokká tenni" - idézi őt a SID hírügynökség. Ez a jelenlegi címvédőnek, a Red Bullnak sem sikerült, és a McLaren motorszállító partnereként nekünk sem."

Brawn már többször említette, hogy 2012-ben szoros küzdelemre számít, és szerinte az első néhány futamon még gyorsan változhatnak az erőviszonyok. A csapatfőnök szerint azért is megjósolhatatlan az erősorrend, mert az istállók a befújt diffúzor betiltása után számos különböző kipufogórendszerrel próbálkoznak.

"Néhányan csapat verziója még mindig a hátsó kerék környékére fújja a kipufogógázokat - ebben az esetben a gumik kopása sorsdöntő lehet. Idén sokkal nehezebb kiszámítani, hogy merre áramolnak a kipufogógázok" - magyarázta Brawn.