Vágólapra másolva!
Bár még egyik istállónál sem merik kijelenteni, hogy hol állnak az erősorrendben, abban egyetértenek, hogy valószínűleg kiélezett csata folyik majd a győzelmekért.

A héten rendezik az utolsó tesztet a szezon kezdete előtt, a négynapos barcelonai gyakorlás után legközelebb már éles helyzetben, az Ausztrál Nagydíjon lesz alkalmuk a csapatoknak, hogy pályára küldjék az autóikat. Az eddigi két teszt alapján sokan a Red Bullt és a McLarent tartják favoritnak, de az igazi erőviszonyok csak Melbourne-ben vagy még később - egy valódi, nem utcai versenypályán - derülhetnek ki. A McLarennél mindenesetre szoros csatára számítanak az élen.

"Mivel több bajnok van a mezőnyben, és sok csapat erős tempót mutatott eddig, nagyon szorosnak ígérkezik a mezőny első negyede" - mondta Jonathan Neale, a wokingiak ügyvezető igazgatója a FOTA szerdai szurkolói fórumán. "Egyik csapatfőnök sem annyira bátor vagy ostoba, hogy megjósolja csapata, illetve versenyzői várható pozícióját a rangsorban. Jó év elé nézünk. Azonban senki sem lehet biztos abban, hogy ki a leggyorsabb, főleg azért, mert néhány csapat még jelentős fejlesztéseket tartogat."

Forrás: AFP

A Lotust irányító Eric Boullier egyetértett kollégájával. "Sokkal szorosabb lesz minden, mint tavaly, keményebbnek ígérkezik a küzdelem" - jelentette ki.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója leszögezte, az eddigi tesztek eredményei nem mérvadók. "Jól kezdtünk, viszont az első futamig nem lehet tudni, mennyire versenyképes az autónk. Erre várnunk kell. Még eltöltünk néhány napot az autók és a versenyzők számára egyaránt kihívást jelentő Barcelonában, ahol remekül lehet tanulni. Ez az ideális tesztpálya, azt azonban nem tudjuk, hol állunk" - közölte.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra március 16. és 18. között kerül sor.