Vágólapra másolva!
Az elmúlt három idényt a GP2-ben töltő Dani Clos lesz 2012-ben a Hispania hivatalos tartalékversenyzője.

A Hispania hétfőn hivatalos közleményben jelentette be, hogy a 2012-es szezonban a spanyol Dani Clos lesz az istálló hivatalos teszt-és tartalékpilótája. A 23 éves Clos, aki tavaly novemberben, a fiatal versenyzők számára kiírt abu-dzabi teszten mutatkozott be a csapatnál, a pénteki szabadedzéseken is lehetőséget kap az idény során.

Clos az elmúlt három évet a GP2-es bajnokságban töltötte. Legjobb idénye a 2010-es volt, egy futamgyőzelemmel a bajnokság negyedik helyén végzett, tavaly viszont csak kilencedik lett az összetettben. A spanyol elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy a Hispania tesztpilótája lehet, és nagy előrelépésnek tartja, hogy egy F1-es csapattal kötött szerződést. "Egész életemben erre vágytam, végre kezd valóra válni az álmom" - nyilatkozta az istálló honlapjának. "A csapat által végzett munka nagyon jó benyomást tett rám, rövid idő alatt fantasztikus dolgokat értek el."

Clos elmondta, a Hispania sokat változott a legutóbbi teszt óta, hiszen jelentős átszervezések történtek. Az új csapatfőnök Luis Pérez-Sala lett, és a versenyzőket is lecseréltek: idén Pedro de la Rosa és Narain Karthikeyan vezeti a spanyol istálló autóit. Clos reméli, hogy sokat tanulhat tapasztalt csapattársaitól. "Nagyon fontos számomra, hogy Pedro de la Rosával dolgozhatok együtt, hiszen ő Karthikeyannal együtt hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb versenyzővé váljak" - magyarázta.