Vágólapra másolva!
A német kiakadt, hogy a McLaren versenyzője, akivel egyébként régóta jóban van, nem ment el tanúskodni mellette, mert állítólag nem emlékezett rá, hogy mi történt.

Adrian Sutil "gyáva alaknak" nevezte Lewis Hamiltont, aki nem ment el tanúskodni múlt heti tárgyalására. A németet tizennyolc hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert a tavalyi Kínai Nagydíj estéjén, egy szórakozóhelyen megvágta a Lotus társtulajdonosa, Eric Lux nyakát egy pezsgőspohárral, s az incidensnek Hamilton is tanúja volt.

Sutil és Hamilton azóta jóban voltak, hogy az F3 Euroseries 2005-ös szezonját csapattársként és riválisként töltötték az ASM-nél: a bajnoki címet a brit szerezte meg, a német második lett mögötte. Sutil azonban, aki most állás nélkül is maradt, azt mondta, "nem akarok ilyen emberekkel barátkozni."

Amikor az új McLaren bemutatóján egy újságíró erről kérdezte, a McLaren sajtófőnöke nem engedte válaszolni Hamiltont, mert "arról tájékoztattak minket, hogy valószínűleg úgyis fellebbezés lesz, ezért nincs értelme oda mennünk." Hamilton ugyanakkor hozzátette, hogy "majd meghallgatom, amit mond." A bírósághoz eljuttatott levelében azt írta, nem emlékszik pontosan a történtekre.

Csapattársával, Jenson Buttonnal ellentétben Hamilton még nem hosszabbított szerződést a McLarennel a 2012-es szezon utánra, de elismerte, hogy mihamarabb - lehetőleg még az első néhány verseny után - szeretné tisztázni a jövőjét.

"Pillanatnyilag a közelgő idény előtti felkészülésre koncentrálok" - mondta a PA-nak. "Majd az első néhány futam után igyekezni fogunk túlesni azon a feladaton is. Ez jó lenne, mert akkor az év további részében nem kellene a csapatnak sem aggódnia a (jövőm) tisztázatlansága miatt, és önöknek, az újságíróknak sem kellene állandóan arra vonatkozó kérdésekkel bajlódniuk."