Vágólapra másolva!
A Pirelli sportigazgatója szerint a hat világbajnokot felsorakoztató 2012-es mezőny minden eddiginél színvonalasabb. Kimi Räikkönen első tesztjéről nem árult el részleteket.

A 2012-es szezonban induló huszonnégy versenyző közül hatan - Michael Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Jenson Button és Sebastian Vettel - nyertek már világbajnokságot, ez a Forma-1 történetében az eddigi legmagasabb szám. A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery úgy gondolja, valószínűleg még soha nem volt ilyen színvonalas a mezőny, "különösen, ha figyelembe vesszük, hogy sok rendkívül tehetséges versenyző van azok között is, akik nem nyertek bajnokságot."

"Ha az autók is hasonlóan magas színvonalat képviselnek, a versenyzők pedig nagyszerű teljesítményt nyújtanak, akkor fantasztikus versenyeket láthatunk" - idézi a Turun Sanomat Hembery-t, akit a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen visszatéréséről is kérdeztek. A finn a hét első két napján tesztelte a 2010-es Renault-t, melyet a Pirelli demonstrációs körökhöz használt abroncsaival szereltek fel, Hembery ennek ellenére nem tudott róla újabb információval szolgálni.

"Mi egyáltalán nem figyeltük a köridőket, ez kizárólag a Lotus tesztje volt" - jelentette ki Hembery. "A nyilatkozatait természetesen olvastam. Az biztos, hogy az új gumik nagyon különböznek azoktól, amikhez korábban hozzászokott."

Korábban maga Räikkönen is elismerte, hogy a gumikhoz való alkalmazkodás lesz a legnehezebb feladat, Hembery szerint azonban ez sem okoz majd különösebb problémát neki. "Kimi az egyik legkielemelkedőbb versenyző, akit valaha láthattunk az F1-ben, szerintem nagyon gyorsan tanul majd" - vélte