Vágólapra másolva!
A Forma-1 visszatérését támogató francia kormány szerint jó úton haladnak a tárgyalások, egyre nagyobb az esélye, hogy 2013-ban ismét futamot rendezhetnek.

Miután a párizsi napilap, a Le Figaro a múlt héten valószínűnek nevezte, hogy jövőre újra Forma-1-es futamot rendezhetnek Franciaországban, a kormány részéről is megerősítették: a verseny felélesztése "a tervek szerint halad". A Le Figaro szerint a 2008 utáni első Francia Nagydíjra 2013 szeptemberében kerülne sor Paul Ricardban. A pálya a hetvenes és nyolcvanas években rendszeresen otthont adott az F1-nek, mielőtt 1991-ben Magny-Course-ba költözött a verseny.

A francia miniszterelnök, Francois Fillon és kormánya nagy erőkkel támogatja a nagydíj visszatérését. Egy bennfentes elárulta, jelenleg azon dolgoznak, hogy a futam pénzügyi hátterét stabilizálják. Szerinte a Francia Nagydíj megrendezése a politika szempontjából is fontos, ezért arra törekednek, hogy minél gyorsabban tető alá hozzák a szerződést. A hírek szerint a franciák a Belga Nagydíjjal évenkénti váltásban rendezhetnék meg a futamot.