Vágólapra másolva!
Ross Brawn és Michael Schumacher csak 2012 közepén dönt arról, hogy a hétszeres világbajnok 2013-ban is erősíti-e majd az istállót. A csapatfőnök nem lát okot arra, hogy miért ne folytatódhatna a közös munka.

Bár a német Sport Bild már hetekkel ezelőtt világgá kürtölte, hogy egy évvel meghosszabbította a Mercedes Schumacher jövő év végén lejáró szerződését, úgy tűnik, még nem írták alá a papírokat.

Nico Rosberg már biztos, hogy 2012 után is a csapattal marad, de Schumacher jövője még kérdéses, sokan már azt is tudni vélték, hogy esetlen Kimi Räikkönen foglalhatná el 2013-tól Schumacher megüresedett versenyülését.

"Szerződésünk van Schumacherrel a jövő évre, és ha ő elégedett, akkor szerintem nincs ok arra, hogy miért ne folytathatnánk az együttműködést 2013-ban is" - nyilatkozta Brawn az olasz Autosprint magazinnak. "Minden 2012-től függ: a szezon közepe táján közös döntést fogunk hozni. Nagyon nyugodt vagyok: terveink vannak, pillanatnyilag igazán nem hiszem, hogy abban gondolkodna, hogy máshová menjen."

Amikor arról kérdezték, hogy mi volt a gond az idei autóval, a csapatfőnök így felelt: "Azt hittük, fontos lesz, hogy rövid tengelytávunk legyen, de a valóság a kipufogórendszerekkel azt mutatta, hogy nem volt igazunk. Tehát nem jó alapokról kezdtük az évet."

"Az biztos, hogy a szezon második felében mindent kihoztunk az autóból, amit lehetett" - tette hozzá. "A csapat nagyon jó munkát végzett, akárcsak a versenyzők. Még nincs elég jó autónk, de ezen a téren is fejlődünk. Csapatként viszonylag elégedettek lehetünk azzal, amit kihoztunk az autóból. Csak hogy tisztán lássanak: nem azt mondom, hogy elégedettek vagyunk az elért eredményekkel. Nem vagyunk elég versenyképesek ahhoz, hogy gyakran a dobogón álljunk, vagy hogy ennél is jobban szerepeljünk."

"Teljesítmény-fronton javulnunk kell, de csapatként - és itt mindenki erőfeszítéseiről beszélek, a megbízhatóságról, a felkészülésről - első osztályúak vagyunk" - fejezte be Brawn.

Schumacher korábbi főnöke, a Ferrarit igazgató Luca di Montezemolo nincs meggyőződve arról, hogy a hétszeres világbajnok a legmegfelelőbb pilóta a Ferrari számára. "Nem gondolom, hogy versenyképes az autója, de én szégyennek érzem, hogy egy olyan bajnok, mint ő, még a dobogóra sem állt föl" - nyilatkozta Montezemolo.