Vágólapra másolva!
Eric Boullier, a Renault főnöke szerint a csapat nem csinál nagy ügyet Vitalij Petrov kirohanásából.

Vitalij Petrovnál betelt a pohár és egy interjúban élesen kritizálta csapatát, a Renault-t. Petrov külön kiemelte, hogy szerződése szerint nem panaszkodhatna munkaadójára, de nem teheti meg, hogy tovább hallgasson. Az orosz tévécsatornának adott interjút relatíve későn kapta fel a világsajtó, a pilóta azóta visszavonulót fújt és elnézést kért a Renault-tól.

A csapat vezetője, Eric Boullier nem csinál nagy ügyet a nyilatkozatból, az incidenst a maga részéről lezártnak tekinti. Szerinte Petrov csak bizonyította, hogy emberi lény és nem gép. "Az interjú percekkel azután készült, hogy Vitalij kiszállt az autóból múlt vasárnap" - mondta Boullier. "A verseny kemény volt, Vitalij pedig kimerült és csalódott volt amiatt, hogy nem szerzett pontot."

"A pilóták nem robotok, hanem emberi lények. Vitalij, mint az összes többi kollégája, versenyző: ha dobogóra állhatott volna Abu-Dzabiban, azért panaszkodott volna, hogy nem nyerte meg a versenyt. Ezt az incidenst pontosan ennek tekintjük - egy incidensnek. Vitalij már elnézést kért a csapattól és e-mailt küldött az enstone-i gyár összes alkalmazottjának. Ez az ügy részünkről lezárva."