Vágólapra másolva!
Továbbra is aggasztó a jövőre debütáló austini futam helyzete, de Bernie Ecclestone szerint nem marad el a verseny. Bahreinben biztosak benne, hogy jövőre problémamentesen tudnak nagydíjat rendezni.

A tervek szerint 2012 novemberében megrendezésre kerülő USA Nagydíjnak már eddig is számos nehézséget kellett leküzdenie: először a helyi lakosok próbáltak keresztbe tenni a futamnak, majd sokáig kérdéses volt, hogy a verseny szervezői megkapják-e az építkezésekhez szükséges állami támogatást. Bernie Ecclestone Abu-Dzabiban elárulta, jelenleg sem zajlanak simán az előkészületek - elsősorban azért, mert a pálya promótere nem működik együtt a tulajdonosokkal.

"Két külön csoport van: az egyik birtokolja és építi a pályát, a másik kezében van a szerződés. Csak éppen elfelejtettek beszélni egymással" - idézi az Autosport Ecclestone-t, aki szerint azért a futam nincs komoly veszélyben. "Elég problémás a helyzet, de megpróbálunk eljutni Austinba" - nyilatkozta. "A szervezők azt akarják, hogy megrendezésre kerüljön a futam. Meg is fogják oldani."

Az idén az országban uralkodó politikai helyzet miatt elmaradt Bahrein Nagydíj szervezői viszont biztosak benne, hogy jövőre biztonságos körülmények között le tudják bonyolítani a versenyt. Az év első felében az arab világon végigsöprő felkeléseknek Bahrein koronahercege szerint már nyoma sincs az országban, a futam pedig további segítséget jelentene abban, hogy túl tudjanak lépni a történteken.

"A sport nagyszerűen egyesíti az embereket" - nyilatkozta Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa, aki elárulta, hogy november 23-án egy részletes jelentést adnak ki a zavargásokról, ezután pedig lezártnak kívánja tekinteni az ügyet. "Nyilvánvalóan olyan dolgok történtek ebben az országban, amire senki sem büszke. November 23-án megjelenik egy fontos jelentés, amiből kiderül, hogy mi az igazság. Ha ezt elfogadtunk, továbbléphetünk."

Ecclestone nem kételkedik benne, hogy 2012 áprilisában a Forma-1 valóban visszatér Bahreinbe. "Különben a futam nem szerepelne a versenynaptárban. Nem lett volna muszáj belevennünk - azért tettünk így, mert tudtuk, hogy ott leszünk Bahreinben" - nyilatkozta, majd hozzátette. versenynek kulcsszerepe volt abban, hogy az F1 a Közel-Keleten is megvesse a lábát.