Vágólapra másolva!
Az Abu-Dzabi Nagydíj péntek délutáni edzését megnyerő Lewis Hamilton örül, hogy nyugodtan telt az első napja, és versenyképesnek tartja a McLarent. Jenson Button még nem teljesen elégedett az autójával.

A McLarenek uralták az Abu-Dzabi Nagydíj első edzésnapját: délelőtt Jenson Button, délután pedig Lewis Hamilton végzett az élen. Úgy tűnik, az a gárda valóban kezd kimászni a gödörből, így a versenyzők bíznak a kedvező folytatásban.

"Igazán pozitívan alakult számomra ez a nap. Az autó jónak tűnik - a hosszúetapos tempónk nem rossz, és úgy néz ki, meglehetősen versenyképesek vagyunk" - mondta Hamilton, aki probléma nélkül vészelte át a kicsúszásokkal teli napot, míg Sebastian Vettel és Fernando Alonso is a gumifalban kötött ki. "Elkerültem a falat, és kimaradtam a balhéból, így meglehetősen elégedett vagyok."

A versenyző kifejezetten dicsérte a Pirellik teljesítményét, amelyek elmondása szerint rendkívül tartósnak bizonyultak. "A gumik remekül viselkednek - az utolsó futamon nagyon erős kopást tapasztaltam, és nem volt meg a tempóm, úgyhogy most sokkal jobbnak tűnik a helyzet" - tette hozzá.

Nem volt ennyire elégedett az istálló másik autóját vezető Jenson Button, aki délután két tizeddel maradt el csapattársától. "Még mindig nem vagyok teljesen megelégedve a balansszal, bár bízom benne, hogy sikerül megbirkóznunk vele" - mondta.

Ő egyébként úgy véli, hogy vasárnap, tavalyhoz hasonlóan komoly gondokat okozhat majd az előzés - annak ellenére, hogy az FIA dupla DRS-zónát jelölt ki a pályán. "Próbálkoztam előzésekkel a hosszú etapomon, de még mindig úgy gondolom, hogy nehéz lesz megelőzni másokat a DRS-zónákban. Úgyhogy szerintem a verseny alatt megszenvedünk majd a manőverekkel, ami azt jelenti, hogy fontos lesz a jó rajtpozíció megszerzése" - mutatott rá.

A csapatot irányító Martin Whitmash elárulta, hogy bár egyelőre nem kaptak tiszta képet a körülöttük lévő csapatok valódi tempójáról, az eredmény mindenképpen bíztató. "Most az a célunk, hogy erre az ígéretes kezdetre építkezzünk, tovább javítsunk az autó beállításain az éjszaka folyamán a mérnökökkel, és keményen dolgozzunk, hogy a holnapi időmérőre megtarthassuk ezt a pozíciót" - fogalmazott.